FUJIDamian Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Witam wszystkich forumowiczów!:-) Mam zamiar kupić sobie rower lecz boli mnie głowa od nadmiaru ofert. Poniżej 8 propozycji rowerów, może ktoś z Was coś się zna i podpowie to i owo 1.Nevada 29 1.0 CENA 7,999 DKK http://www.bikedream...2012-4904p.html 2.Nevada 29 1.1D CENA 7,699DKK http://www.bikedream...l-29-5211p.html 3.Nevada RC CENA 8,499DKK http://www.bikedream...2012-4890p.html 4.Nevada 1.0 CENA 6,999DKK http://www.bikedream...2012-4891p.html 5.Tahoe 4.0 2011 CENA 6,999DKK http://www.bikedream...fuji-4530p.html 6.Tahoe 3.0 2011 CENA 8,999DKK http://www.bikedream...fuji-4529p.html 7.Tahoe 29 4.0 CENA 8,499DKK http://www.bikedream...2012-4903p.html 8.Tahoe 3.0 CENA 8,799DKK http://www.bikedream...2012-4888p.html Wszystkie rowerki są Fuji-prosze mi nie polecać Gianatów, Ghostów, Feltów-jestem napalony jak dzik na żołędzie i to będzie Fuji.Jeden z tych ośmiu.Pozostaje tylko wybrać najodpowiedniejszy. Jak widać wszystkie oscylują w kwocie 8000 bo tyle na to mogę przeznaczyć Wszytkie chyba z wyjątkiem jednego mają napęd Deore i wszystkie mają hamulce tektro draco. Wolałbym rozmiar 29 ale na 21 też będzie bosko.Do tej pory najbardziej kręci mnie Nevada 29 1.1D ale dopiero jutro jadę do tej hurtowni obmacać wszystkie modele-zanim to się stanie wolę jednak zebrać jak najwięcej za i przeciw, bo wiadomo-jak ktoś jest napalony to nie myśli do końca logicznie^^ Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny. Jeśli na któryś z nich jeździliście napiszcie jego zalety i wady z własnego doświadczenia
wojciecho Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 jak ja bym miał wydac 8 -8.5 tys na rower z ramą alu...porazka...zdecydowanie carbon i sa fajniejsze niż te ale to twoja kasa he he
FUJIDamian Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 jak ja bym miał wydac 8 -8.5 tys na rower z ramą alu...porazka...zdecydowanie carbon i sa fajniejsze niż te ale to twoja kasa he he A jaka jest różnica między ramą alu a carbon?Pomijając wagę.
Mateusz30 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Te hamulce są lipne. U mnie po 3000 i założeniu opon 2.4 już nawet nie blokują kół po sezonie w zimie. Na początku było ok. Podejrzewam, że umarły klocki organiczne. Nowe są w drodze, ale i tak ich "szmoc" nie wzrośnie specjalnie. Zawsze, jak kupujesz rower, w którym coś było lipne, to w połowie sezonu i tak wyskoczysz zaraz z 1000pln, żeby to poprawić. Za 8000 sam bym rower złożył - w sensie powiedział bym czego chcę w sklepie i by mi to wyspawali. Za 8000 można mieć super ramę bujaną i przyzwoity osprzęt. Dla amatora taka wygoda do lasu jest najlepszym wyborem. Bo przecież się nie ścigasz? A różnica między karbonem, a alu jest taka, że będziesz się mógł jarać niską wagą, jak modelka swoim chudym ciałem. Prawdziwą różnicę robi bujane zawieszenie, a nie 300gr oszczędności kosztem 2000PLN. Przejedź się po swojej trasie jakimś fullem. I sam sobie odpowiedz, czy warto wydać 8koła na coś, co nie wybiera korzeni tylnym kołem. 8000 wydaj na dobrą ramę, średniej klasy amortyzację i osprzęt oraz na w miarę lekkie koła. Będziesz miał sprzęt na lata i banana na facjacie. Nie polecam Ci Gianta, ale w tej cenie jest Anthem i kilka innych bujaków gotowych w sklepie.
FUJIDamian Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 Te hamulce są lipne. U mnie po 3000 i założeniu opon 2.4 już nawet nie blokują kół po sezonie w zimie. Na początku było ok. Podejrzewam, że umarły klocki organiczne. Nowe są w drodze, ale i tak ich "szmoc" nie wzrośnie specjalnie. Zawsze, jak kupujesz rower, w którym coś było lipne, to w połowie sezonu i tak wyskoczysz zaraz z 1000pln, żeby to poprawić. Za 8000 sam bym rower złożył - w sensie powiedział bym czego chcę w sklepie i by mi to wyspawali. Za 8000 można mieć super ramę bujaną i przyzwoity osprzęt. Dla amatora taka wygoda do lasu jest najlepszym wyborem. Bo przecież się nie ścigasz? A różnica między karbonem, a alu jest taka, że będziesz się mógł jarać niską wagą, jak modelka swoim chudym ciałem. Prawdziwą różnicę robi bujane zawieszenie, a nie 300gr oszczędności kosztem 2000PLN. Przejedź się po swojej trasie jakimś fullem. I sam sobie odpowiedz, czy warto wydać 8koła na coś, co nie wybiera korzeni tylnym kołem. 8000 wydaj na dobrą ramę, średniej klasy amortyzację i osprzęt oraz na w miarę lekkie koła. Będziesz miał sprzęt na lata i banana na facjacie. Nie polecam Ci Gianta, ale w tej cenie jest Anthem i kilka innych bujaków gotowych w sklepie. Czytaj człowieku ze zrozumieniem.Chcę kupić jeden z 8 podanych rowerów fuji a nie Anheimy. Najpierw naucz się czytac a potem mi przedtsawiaj swoje mądrości...W ogóle okrutnie bredzisz. Ciekawe, że na każdym forum rowerowym jest non stop napinka Jeden pyta jaki rower kupic a masa gamoni od pierwszego postu mu pisze, że rower za 8000 alu to kpina... Jesteście ludzie niespełna rozumu i nie piszcie w tym temacie.Idźcie z browarem pod trzepak poopowiadać kolegom o 2-metrowych szczupakach Poprosze o wpisy zrównaważone emocjonalnie osoby, wydające konstruktywna analizę i poradę Dziękuje i zyczę miłego poranka
erzurum Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 "zrównaważone emocjonalnie osoby" ? zacznij od zrównoważenia siebie haha
jacekkk Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 chyba mało kto zwrócił uwagę, że podane ceny są koronach duńskich, a nie w PLN. Czyli chodzi o rowery w kwocie ok 4 000 zł. Ja mam Fuji Nevada 4.0 z 2009 roku - to niższy model niż rozważane, ale jestem bardzo z niego zadowolony. Ma przejechane ok. 12 000 km w różnych warunkach (asfalt, błoto po piasty, kilka razy góry) Wymieniałem tylko łańcuch, kasetę, korbę i klocki w V-brakeach. Jeździ nadal rewelacyjnie. Wg mnie Fuji to bardzo dobra i bezawaryjna marka w całkiem dobrej cenie. W Polsce rowery Fuji są mało znane i popularne. Szukał bym raczej informacji na zagranicznych stronach. Musisz tylko zwrócić uwagę, że Nevada jest grupie rowerów nazywanych przez Fuji "MOUNTAIN SPORT" a Tahoe to "CROSS COUNTRY". Pewnie mocno różnią się pozycją, ale szczegółów radziłbym szukać na anglojęzycznych stronach.
FUJIDamian Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 chyba mało kto zwrócił uwagę, że podane ceny są koronach duńskich, a nie w PLN. Czyli chodzi o rowery w kwocie ok 4 000 zł. Ja mam Fuji Nevada 4.0 z 2009 roku - to niższy model niż rozważane, ale jestem bardzo z niego zadowolony. Ma przejechane ok. 12 000 km w różnych warunkach (asfalt, błoto po piasty, kilka razy góry) Wymieniałem tylko łańcuch, kasetę, korbę i klocki w V-brakeach. Jeździ nadal rewelacyjnie. Wg mnie Fuji to bardzo dobra i bezawaryjna marka w całkiem dobrej cenie. W Polsce rowery Fuji są mało znane i popularne. Szukał bym raczej informacji na zagranicznych stronach. Musisz tylko zwrócić uwagę, że Nevada jest grupie rowerów nazywanych przez Fuji "MOUNTAIN SPORT" a Tahoe to "CROSS COUNTRY". Pewnie mocno różnią się pozycją, ale szczegółów radziłbym szukać na anglojęzycznych stronach. Tak chyba nikt nie zrówił uwagi, że chdzi o korony duńskie.Na tą chwilę 8000DKK to jakieś 3.700zł więc pieniądze niewielkie.Zdaje się, że ceny rowerów w Danii sa niższe niż w polsce co jest paradoksalne zważywszy, że zarobki sa 4 krotnie większe:-) Ale nie o tym mowa... Ciesze się, że piszesz pozystywnie o tym rowerze:-) Ciężko jest znaleźć informacje o rowerach fuji bo są naprawdę mało popularne-tak samo w polsce jak i w Danii-tu rzadzą rowery Cube, Kildemoes, Kannondale, Ghost. Solidnie to one nie wyglądają nawet za szybą sklepową a co dopiero po kilkunastu tysiącach kilometór...Nien wiem, nie znam się ale tak czuję... Co do wyboru to musze przestudiować referaty z for a propos geometrii, długości mojego ciała, elementów ramy etc i myśle, że znajde odpowiedni. Pytanie cały czas brzmi tak samo:Który z powyższych ma najlepszy osrzęt. Ewentualnie który z nich najlepiej będzie się nadawał do tutejszej geometrii-cała Dania jest płaska jak cholera dlatego na nic komentarze w style, żeby poszukać coś co wybiera korzenie z pod tylnego koła...:/
zlaczka Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Ze wzgledu na osprzet ja bym przygarnal Nevade RC i / tahoe 3.0 lub 29 4.0. Ale geomerir musisz sam pomacac. Co do ram fuji to kiedys to byla japonska marka. Potem marka padl i ktos ja przejal. Ale co z czym nie pamietam bylo Opisane wiecej w magazynie rowerowym lub bike boardzie. Generalnie kumpel mial fulla Fuji i byl mega zadowolony. Mocno skatowana sprzedal i wiem ze ramka nadal mocno cisnieta smiga dalej.
Darek14 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Ciężko jest znaleźć informacje o rowerach fuji bo są naprawdę mało popularne-tak samo w polsce jak i w Danii-tu rzadzą rowery Cube, Kildemoes, Kannondale, Ghost. Solidnie to one nie wyglądają nawet za szybą sklepową a co dopiero po kilkunastu tysiącach kilometór...Nien wiem, nie znam się ale tak czuję... Rzeczywiście chyba się nie znasz: niby w czym Fuji ma być solidniejsze od np. Cannondale'a czy Ghosta ?
FUJIDamian Napisano 30 Marca 2013 Autor Napisano 30 Marca 2013 Rzeczywiście chyba się nie znasz: niby w czym Fuji ma być solidniejsze od np. Cannondale'a czy Ghosta ? No nie znam się, nie znam ale wyciągam wnioski.Rowery Ghost sa tu sprzedawane w sieci hipermarketów BIlka... To tylko takie moje odczucia-nie twierdze, że tak jest. Z reztą ja od 1 postu prosze o pomoc w wyborze jednego z rowerów FUji....nie wiem dlaczego wciąż dyskusja o innych rowerach.Moja kasa-mój wybór-to mnie będzie boleć jak źle wyboirę a nie kogoś innego.Najwyżej sprzedam-wiele nie stracę, nie zależy mi.Chcę Fuji i tyle... Do kolegi post wyżej:rzeczywiście ta RC jest godna uwagi-polacano mi ją tez na innym forum Wynikają mi kolejne problemy bo nie mają tych rowerów teraz na stanie:/
zlaczka Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 A nie moga zamowic nawet 1 sztuki? Pogadaj moze sie da cos zalatwic. Generalnie to Fuji rozni sie od Ghosta tylko i az tylko rama. Reszt jest dostepna w kazdym rowerze w roznych konfiguracjach. Ja bym nie skreslal Cube bo robi bardzo fajne rowery za dobre pieniadze. Z kolei cannondale to bardzo znany brand w swiecie rowerowym produkujacy zabawki dla najbardziej wymagajacych. Tak wiec tu bym sie nie bal o ich jakosc. Raczej moze bolec cena ws osprzet. Tu Fuji bedzie oferowalo lepsze graty za relatywnie nizsze pieniadze. To jak KIA i np. Opel.
Darek14 Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 .Moja kasa-mój wybór-to mnie będzie boleć jak źle wyboirę a nie kogoś innego.Najwyżej sprzedam-wiele nie stracę, nie zależy mi.Chcę Fuji i tyle... Przecież ja Tobie do portfela nie zaglądam - kupuj co chcesz. Odnosiłem się jedynie do dyrdymałów, że Cannondale, Cube czy Ghost "Solidnie to one nie wyglądają nawet za szybą sklepową a co dopiero po kilkunastu tysiącach kilometór...Nien wiem, nie znam się ale tak czuję...". Uświadom sobie , że Fuji nie jest ani trochę lepsza od w/w firm i dziesiątek innych.
zlaczka Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 A nie moga zamowic nawet 1 sztuki? Pogadaj moze sie da cos zalatwic. Generalnie to Fuji rozni sie od Ghosta tylko i az tylko rama. Reszt jest dostepna w kazdym rowerze w roznych konfiguracjach. Ja bym nie skreslal Cube bo robi bardzo fajne rowery za dobre pieniadze. Z kolei cannondale to bardzo znany brand w swiecie rowerowym produkujacy zabawki dla najbardziej wymagajacych. Tak wiec tu bym sie nie bal o ich jakosc. Raczej moze bolec cena ws osprzet. Tu Fuji bedzie oferowalo lepsze graty za relatywnie nizsze pieniadze. To jak KIA i np. Opel.
tobo Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Mam pytanie z trochę innej beczki: podlinkowane rowery to rowery mtb. Dania kraj raczej mało mtb. Czy nowym nabytkiem chcesz się poruszać faktycznie w terenie czy użyć roweru mtb w trochę inny sposób niż jego przeznaczenie?
FUJIDamian Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 Mam pytanie z trochę innej beczki: podlinkowane rowery to rowery mtb. Dania kraj raczej mało mtb. Czy nowym nabytkiem chcesz się poruszać faktycznie w terenie czy użyć roweru mtb w trochę inny sposób niż jego przeznaczenie? Raczje rekreacyjna jazda.Raz na tydzień wyjazd w ogleglejsze części Danii gdzie koło lasów są jako takie ścieżki do jeżdżenia.Dwa razy do roku wyjazd do NIemiec lub Polski na kilku dniowe jeżdżenie w cięższym terenie na razie podają mi inne hurtownie gdzie mogę dostać te rowery-czekam na odpowiedź od nich. Liczę, że tam się uda-jeśli nic nie wskóram odpuszczę sobie Fuji
kadargo Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Podskocz do Bonn po Radon-a. Albo zamów przez neta ale jak bywasz w DE, to najlepiej przymierzyć się na miejscu.
FUJIDamian Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 Podskocz do Bonn po Radon-a. Albo zamów przez neta ale jak bywasz w DE, to najlepiej przymierzyć się na miejscu. Jakiego Radona?Podaj dokładną nazwę, olukam
Mod Team adamos Napisano 31 Marca 2013 Mod Team Napisano 31 Marca 2013 Liczę, że tam się uda-jeśli nic nie wskóram odpuszczę sobie Fuji To teraz kolego będziesz musiał sobie zmienić forumowego nicka
FUJIDamian Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 To teraz kolego będziesz musiał sobie zmienić forumowego nicka jak tylko dostanę rower w swoje ręce to na forum nie prędko mnie zobaczysz...^^
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.