Skocz do zawartości

[pompowanie] - szybkie - uszczelnianie tubeless/ust w 2 sekundy

razorjack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aż dziwne że dopiero teraz to zrobiłem, sam pomysł chodził po głowie od 2 lat ;)

no i stało się, miałem z jedną oponą spory problem (RacingRalph 2.1 ust), nie za bardzo chciała się uszczelnić z ghetto tubeless, skoczyłem do drugiego pokoju, wyciągnąłem butlę (na szczęście miała jeszcze 80-90 barów :D ), do tego taśma izolacyjna dla dopasowania/uszczelenia i gotowe ;)

[video=youtube]

Napisano

do tego rozprężające się CO2 jest znacznie zimniejsze, mogłoby uszkodzić uszczelki w zaworze (chociaż dzięki zastosowaniu mamby - ten 1-2m wężyk, więcej czasu ma na ocieplenie)

Napisano

No to OK ... :)

Bo CO2 powoduje koagulacje mleczka lateksowego, i potem się turlają gluty w oponie.

Pozdro

Mała errata: Nie każdego mleczka - TNT Geaxa osadzany był właśnie na naboju z CO2, natomiast jest taki specyfik "caffe latex" i on na 100% się zbryla od mrozu. Inne mleczka - nie wiem. Może niech wypowiedzą się użytkownicy. Zresztą nie ma tojak woda z Ludwikiem + stary dobty kompresor :)
Napisano

Wszystkie mleczka na naturalnym lateksie bedą podlegały koagulacji po zakwaszeniu roztworu ... Z tego co pamiętam granica to cos około 5 ph

Co do konkretnych marek wypowiadać się nie będę .

Pozdro

TapaTalknięte z Andka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...