razorjack Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Aż dziwne że dopiero teraz to zrobiłem, sam pomysł chodził po głowie od 2 lat no i stało się, miałem z jedną oponą spory problem (RacingRalph 2.1 ust), nie za bardzo chciała się uszczelnić z ghetto tubeless, skoczyłem do drugiego pokoju, wyciągnąłem butlę (na szczęście miała jeszcze 80-90 barów ), do tego taśma izolacyjna dla dopasowania/uszczelenia i gotowe [video=youtube]
rzezniol Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 No to OK ... Bo CO2 powoduje koagulacje mleczka lateksowego, i potem się turlają gluty w oponie. Pozdro
razorjack Napisano 24 Marca 2013 Autor Napisano 24 Marca 2013 do tego rozprężające się CO2 jest znacznie zimniejsze, mogłoby uszkodzić uszczelki w zaworze (chociaż dzięki zastosowaniu mamby - ten 1-2m wężyk, więcej czasu ma na ocieplenie)
slav4 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 No to OK ... Bo CO2 powoduje koagulacje mleczka lateksowego, i potem się turlają gluty w oponie. Pozdro Mała errata: Nie każdego mleczka - TNT Geaxa osadzany był właśnie na naboju z CO2, natomiast jest taki specyfik "caffe latex" i on na 100% się zbryla od mrozu. Inne mleczka - nie wiem. Może niech wypowiedzą się użytkownicy. Zresztą nie ma tojak woda z Ludwikiem + stary dobty kompresor
rzezniol Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Wszystkie mleczka na naturalnym lateksie bedą podlegały koagulacji po zakwaszeniu roztworu ... Z tego co pamiętam granica to cos około 5 ph Co do konkretnych marek wypowiadać się nie będę . Pozdro TapaTalknięte z Andka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.