Skocz do zawartości

[rower] Kross Hexagon v6 (2010) rozbudowa

Mario87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar rozbudować w dalszej części mój rower. Prosiłbym o rade czy komponenty które mam zamiar kupic bedą współgrac z obecnymi które posiadam. Jeśli ktos miał by sugestia co do inych częsci to proszę pisać :)

Obecnie mam już zamontowane:

Korba - Shimano Alivio FC M410

Klamkomanetki - Shimano Alivio St-M405 3x8 Rapidfire

Chciałbym dokupić nastepujące części:

Zestaw kaseta + łańcuch tak jak tutaj - ZESTAW SHIMANO HG41 KASETA ŁAŃCUCH SPINKA 8 RZĘDOW (3125465309) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tylnia przerzutka - Przerzutka tylna RD-M410 SGS srebrna SHIMANO - CYKLOTUR.com

Przednia przerzutka - Przerzutka przednia Alivio FD-M431 SHIMANO - CYKLOTUR.com

bądż ta - Przerzutka przednia SHIMANO ALIVIO FD-M412 TOP SWING - Przerzutka przednia - Sklep internetowy rower-sport.pl

Z góry dziękuje :)

Ja także nie polecam inwestowania w przerzutki, korby czy napęd... Jeśli będziesz odpowiednio dbał o sprzęt to i obecna grupa w zupełności Ci wystarczy.

Pieniądze które chcesz przeznaczyć na zakup część wyżej wymienionych przeznacz na nowy amorek, gdyż tak jak kolega napisał wyżej, jest to najsłabszy element całego krossa. Dozbierj pieniędzy i kup coś używanego na allegro z powietrzną regulacją. Różnica będzie MEGA! :woot:

Nie dość, że zejdziesz z wagi, to i jazda stanie się o wiele bardziej konfortowa :)

Następnie zmień opony ( na zwijane ) Tutaj także odczujesz duża różnicę podczas jazdy :)

Mam zamiar jeszcze ten sezon przejeżdzić na tym rowerze, a najprawdopodobniej na przyszłyplanuje zakup nowej maszyny :) Dlatego na razie mam zamiar wymienieć tylko napęd, po przeszło 12 000 km dostał już troche po dupe :/ Ale dzięki za sugestie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...