Skocz do zawartości

[Rower] pump/dirt + las + miasto

Szorstki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po zimowej przerwie ;) Za parę dni chowam snowboard do piwnicy i pora wyciągać rower, ale... :P

Ostatnio mocno myślę nad nabyciem nowego sprzętu - z racji tego, że mam Gianta Kross K3, a czasami chciałoby się pojeździć po lesie, nieco agresywniej po mieście... a nawet spróbować pump tracka albo dirtu. K3 ciężko nawet postawić na tylnym kole ;)

Mam nadzieję, że da się to wszystko jakoś pogodzić w dirtowo-pump trackowym cywilizowanym rowerku, czyli dobrze, aby posiadał w miarę wszechstronną ilość biegów. Nie wiem, czy dobrą opcją jest np. Romet Rambler, fajniejszy jest Romet Dirt, tylko rama malutka...(14") NS Clash - nieco drogie i tam brak dodatkowych zębatek do wszechstronności, dlatego mam nadzieję, że doradzicie mi coś odpowiedniego ;) Dobrze, aby się w razie czego nie rozpadło i dało się wygodnie z miasta dojechać do lasu. Co prawda, jak coś jest do wszystkiego, to często okazuje się do niczego, no ale może uda się znaleźć jakiś model spełniający moje wydumane wymagania?

Mam 180cm wzrostu i budżet... coś ok. 2 000 zł. Nie ma ciśnienia na tarczowe hamulce i inne wodotryski, V-Brake chyba powinny dawać radę, przynajmniej do tej pory nie narzekam. Dopiero badam temat, więc będę wdzięczny za wszelkie rady i sugestie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...