Skocz do zawartości

[torba] Torba podsiodłowa - Topeak

maciej1988

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad kupnem torby podsiodłowej. Szukam czegoś większego żeby móc wrzucić wszystkie graty, tak żeby nie brać już plecaka. Mam już w sumie upatrzony jeden model - Topeak Aero Wedge Pack w wersji XL. Ma może ktoś z Was taką torbę i mógłby coś o niej powiedzieć jak się sprawuje? Jeden problem jaki mam to mała pompka którą zawsze mam ze sobą - mała ręczna pompka Beto. Zastanawia mnie czy wejdzie bez problemu do tej torby? Oczywiście nie jestem w 100% zdecydowany na konkretnie tą torbę więc jeśli macie lepsze propozycje to słucham - cena max. ok. 100 zł.

torba http://www.szumgum.com/torba-podsiodlowa-topeak-aero-wedge-pack.html

pompka http://niecodzienni.pl/akcesoria_rowerowe-pompki/pompka-beto-cld-020pg

Napisano

Mam torbę Topeak,tylko mniejszą.Jedyny minus to system mocowania na paski.Pasek odpruł się po paru dniach,i musiałem poprawić fabrykę.

Napisano

Też mam tą torbę, ale w wersji medium. Żadnych problemów, jedynie co to podczas jazdy w dużym deszczu przemokła. Jak na medium mieści sporo. U mnie się nic nie pruje. Upycham tam: latarkę, śrubokręt, klucze do domu, łatki, telefon, portfel, chusteczki.

Napisano

Jak kolega wyzej - posiadam rozmiar M i zlego slowa nie powiem.

Bez powiekszania wchodzi detka, telefon, lyzki, multitool i klucze.

Swoje juz przezyla, nic sie nie pruje, nic nie peka.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Używam Topeak Wedge Pack II w wersji Small. Nie jest mocowana na paski (jedyny jaki jest to mocujący do sztycy), a posiada dobry uchwyt podsiodłowy. Jeżeli chodzi o pojemność to w mojej siedzi dętka, klucz "wielofunkcyjny", zestaw łatek i coś jeszcze wejdzie (klucze czy chusteczki)... Jeżeli chodzi o użytkowani jak najbardziej polecam, ja jestem zadowolony z zakupu.

PS. Jak jesteś niepewny rozmiaru, podjedz najlepiej do sklepu gdzie są dostępne, ja na początku zastanawiałem się między medium a large, jak widać zdecydowałem się na small bo pozostałe dwie są naprawdę duże (moim zdaniem).\

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...