Skocz do zawartości

[rower] do 1500 zeta dla kobiety

mala_mi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc, pomozcie mi, szukam roweru dla siebie, wczoraj w sklepie proponowano mi basic asl authora, ale nie znam sie na rowerach i nie wiem czy lepszy jest trek czy giant.

Roweru szukam do 1500 zeta, mam 160 cm wzrostu, ok 50 kg wagi, jestem kobietka:)

ten author podobal mi sie, tylko czy to sa dobre rowery i warte 1489 zeta?

pozdrowka

Napisano

hej!

jakiś miesiąc temu znajoma kupiła właśnie tego basic asl - jak do tej pory sprawuje się dobrze, nie narzeka i mówi że jeździ się bardzo dobrze. wg mnie Author to porządna firma no i ten ASL - specjalnie dla kobiet przeznaczony - więc wydaje mi się że warto.

Ale poczekaj na wypowiedzi bardziej doświadczonych, ja to tam laik jestem :):)

Napisano

dzieki, skoro sa 2 pozytywne wypowiedzi i jedna goscia ze sklepu, ktory wlasnie stawial na basica i promowal go bardziej niz trek (dla mnie, basic lzejszy itd), to chyba skusze sie i dzis kupie:)

Napisano

mala_mi: witamy; zapoznaj się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW. Nazwa tematu była nieprawidłowo sformułowana.

Pozdrówko porządkowe :P .

PS. Skuś się, nie pożałujesz :) - to dobry wybór za tę cenę.

Napisano

dzieki za pouczenie:) ale wybaczcie spieszylam sie z napisaniem posta, wczoraj widzialam rowerki w jednym sklepie, byly dwa w tym jeden wykupiony, a chce jak najszybciej kupic zeby poszalec troche:))

a jak porownania tego basica do treka czy gianta? brac basica czy zastanawiac sie nad trekiem albo giantem?

Napisano

W zbliżonej cenie masz Gianta Rincona i Treka 3900. Obydwa mają bardzo podobny do siebie osprzęt - pod tym względem Basic wygrywa. Poza tym jedynie Basic ma typowo damską geometrię :P . Ramy we wszystkich modelach są porównywalne.

Jeśli masz możliwość, przymierz się do każdego z nich i wybierz najwygodniejszy. Osprzęt i tak z biegiem czasu się wymienia <_< .

Pozdrówko analizujące :) .

Napisano

Co prawda w tej cenie można znaleźć ciekawsze propozycje , ale z tych trzech które podałaś Author jest najciekawszy.

Napisano

Co prawda w tej cenie można znaleźć ciekawsze propozycje , ale z tych trzech które podałaś Author jest najciekawszy.

nie mieszajmy dziewczynie w głowie...basic to dobry rower w tej cenie..a zawsze są "ciekawsze pozycje" czasami to tylko kwestia indywidualnych upodobań

Napisano

Rulez to podaj mi inne propozycje:)

rower ma byc dobry, wygodny no i dla mnie:) czyli nie za ciezki:)

jeszcze sie spytam o sklepy, ktore polecacie:)

Napisano

to chyba bierzemy pod uwage -

1. Giant Rincon

2. Trek 3900

Author ma chyba najlepszy osprzęt, poza tym to ASL - przy Twoim wzroście i wadze może byc to dobre rozwiązanie (tak ... nie zagłebiając się w szczegóły) :P bedzie wygodniej

Napisano

Do 1500 zł

Dla Pana: Author Basic

dla Pani: Author Basic ASL

Widziałem rowerki na zywo i naprawdę godne polecenia. Szczególnie wersja damska. Jeśli chodzi o rowerki typowo pod kobietki w tej cenie Author chyba nie ma żadnej godnej alternatywy.

Sam bym mojej lubej takiego sprawił, musi jednak jeszcze trochę poczekać.

Napisano

Rulez: no, ja bym tu polemizowała. Osprzęt porównywalny: jedne komponenty może i lepsze, inne za to słabsze niż u Basica.

Kwestia czystej estetyki, jak dla mnie: co się komu bardziej podoba z wyglądu <_< .

Pozdrówko na dwoje :P .

Napisano

Nie upieram się (jednak ta rama w Basicu mogła by być delikatniejsza), w każdym bądź razie te dwa rowery to zdecydowanie najciekawsza propozycja.

Napisano

no dobra, skoro tyle osob poleca basica to jade dzisiaj pojezdzic na rowerku, mam nadzieje ze bedzie jeszcze,, kolor czerwony sprzedany, jasnoniebieski zostal, rezerwuje i robie przelew a jutro odbieram:)) dobrze ze znalazlam to forum i popytalam sie, dzieki:)

pozdrowka

Napisano

dzieki ale jednak skusze sie na basica:)

kupilam basica asl, jestem zadowolona, fajnie jest wkoncu posmigac sobie:)

pozdrowka

• 2 lata później...
Napisano

Witam wszystkich fachowców od dwóch kółek. Bardzo liczę na Waszą pomoc. Planuję zaopatrzyć się w rower, który ma nie ma sprawować jakiejś konkretnej funkcji. Ot rower na małe wypady ze znajomymi po mieście, parku lub rzadziej w góry. Wiem, że ciężko coś określić rower do tak wszechstronnych potrzeb, dlatego zwracam się do Was o pomoc. Rower będzie używany najczęściej do jazdy po parku (kampinos), następnie droga asfaltowa, ścieżki (miejskie klimaty) i już znacznie rzadziej do jazdy w górzystym terenie. Ogólnie nie zależy mi zbytnio na prędkości jazdy lecz na jej komforcie.

Brałam pod uwagę:

GIANT Yukon Disc w za 1300 zł

http://allegro.pl/item481221938_giant_yuko...cena_400zl.html

Znalazłam jednak inne rowerki, które mi się spodobały. Osprzęt wydaje się gorszy lecz marka wiarygodniejsza i mam mętlik w głowie. Co wybrać? ;) :

Rower Scott Sportster P5 Lady

http://www.erowery.pl/go/_info/?id=989

SCOTT Voltage YZ1 model 2009

http://allegro.pl/item489752565_scott_volt...model_2009.html

SCOTT Voltage YZ 2 - Model 2009

http://allegro.pl/item489753718_scott_volt...model_2009.html

Oczywiście liczę także na inne propozycje jeśli Waszym zdaniem są trafniejsze. Wielkie dzięki. Pozdrawiam <_<

Napisano

od początku

podałaś 3 różne rodzaje rowerów

giant należy do jednego rodzaju - czyli rowerów szeroko pojętych rowerów MTB - ot takich wszestronnych rowerków które sprawdzą się zawsze i wszędzie. ma 26 calowe koła, grube opony i hamulce tarczowe które dużo lepiej sprawdzą się w trudnym terenie i ewentualnym błocie.

Rower Scott Sportster P5 Lady należy do drugiego rodzaju i jego przeznaczenie można określić jako: asfalt i polne ścieżki, bez żadnego hardkoru, ot niedzielna wycieczka z rodziną za miasto do lasu. ma większe, 28 - calowe koła i cieńsze opony - świetne podczas wypadów po gładkiej, równej powierzchni, po której jedzie się z równą prędkością.

dwa pozostałe nie są raczej godne uwagi dla Ciebie - to rowery troszke do skoków, troszke do MTB, realnie do brutalnego traktowania przez małolatów, ktorzy je kupią lecąc na markę i "dualowy" wygląd.

powinnaś sama zadać sobie pytanie czy chcesz roweru uniwersalnego z którym będziesz mogła wjechać wszędzie, także w góry (Giant yukon) czy też roweru do spokojnej jazdy po polnych drogach i ubitych leśnych ścieżkach (scott)

jak sobie odpowiesz na to pytanie to będziemy myśleć dalej nad rowerami które ewentualnie można podać jako przykłady w tej cenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...