Skocz do zawartości

[Amortyzator] jaki amor do sztywnego fr ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam posiadam rame od dirtu, z wyższą główką ( na większy skok amora ), Rama to Dartmoor Street Style

jaki polecacie amortyzator do ok 1000 zł ( fajnie by było jak by był powietrzny i miał skok regulowany )? :)

a i nowy czy używany ?

z góry dzięki za odpowiedź :P

Witam

Amorek do FR rozumiem , Szukaj Takich amorków jak Rock Shox Domain 302/318 (318 trudniej będziesz kupić ) U-turn albo te nowe tyle że musisz sprawdzać skok amortyzatorów z tego co pamiętam to ramy darta mają skok do 150mm sam posiadam horneta max 150 mm skoku a jak w twojej ramie to nie wiem , pewnie 150 mm starczy .

Szukaj też Marzocchi drop off / z1 / 66 . Takie amorki dostaniesz do 1k zł :) i tylko używki jak byś miał 2k zł to 66 nowe byś kupił .

Mega-za######iście by w takiej ramie wyglądał stary Boxxer (150 mm skoku)!

Wybór będzie uzależniony od tego, czy planujesz w jakimś rozsądnym czasie ramę bujaną, czy raczej tak ma zostać. Jeśli będzie kiedyś przesiadka na bujankę, to można się pokusić o większy skok (typu Domain pozwalający ustawić od 140 do 180). Jeśli nie - to cokolwiek o skoku 130-150 ze sztywną osią.

na razie spłukałem się na maksa budując ten rower mam ostatnie 1k na amora i 500zł na koszulke i spodenki ;), ale na razie na kilka lat chcę zostać na tej ramie a potem się zobaczy, zdobędę kontakty w mojej okolic będzie gdzie i z kim jezdzić to i rame kupie ;)

a co amor no zaj***** jak by miał skok 120-180 ;)

W 66 z 2008 roku bym się nie pakował.Na twoim miejscu bym pomyślał nad 66 z 2007r lub domainem 318 (RC) którego możesz już za 700-800zł kupić.

Ps. W ostateczności można też kupić duro fr20 tak jak ja to zrobiłem.

Duro FR 20 nie ma regulowanego skoku, ale jak chcesz zmienić to bawisz się podkładkami, tzn. dokładasz do bebechów własnoręcznie zrobione podkładki :D Duro FR 20 to bardzo prosty w budowie amor. Na początek fajnie pracuje, ale ja bym wolał kupić lepszą używkę nic nowe Duro FR.

Kupienie 66 z 2008/09 jak zresztą jakiegokolwiek innego Marzocchi z tych roczników to strzał w stopę. To były ich dwa najgorsze roczniki. Przenieśli wtedy produkcję na Tajwan.

Ja jakieś dwa tygodnie temu kupiłem 66 RC2 ETA 2007 za 750 złociszy. Tak więc dobrze czatując znajdziesz coś co cie będzie interesować. A powinny interesować cie 66 np. RC2X, RC2 (ale nie z 08/09), Domain 318/RC (302/R nie bierz). Co do 66 z roczników od 2010 wzwyż to nie wiem, ale jak kumpel miał z 2011 to jakoś mnie się nie podobał, ani jakością wykonania, ani pracą, chociaż dużo na tym nie jeździłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...