Badyl Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Aloha, Interesuje mnie kupno amortyzatora na 26'', moze byc uzywany, cos typu XCR, tylko zeby byl z mocowaniem na 51mm tarcze. Tansze oferty tez fajne beda, mam zooma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jak to 51mm tarczę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jak to 51mm tarczę? To jest standardowe mocowanie, nie mam zamiaru kupowac adaptera, srubek za dodatkowe 20 zl.. czy ile tam <w przypadku, gdyby byl to post mount> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ciężko powiedzieć, by jeden standard był mniej bardziej standardowy od drugiego. I jeśli już, nie nazywa się on 51mm, lecz IS (International Standard). //A, i na przyszłość, nie rób śmietnika z Forum. Myślę, że wiesz, o czym mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Skoro masz obecnie amor ZOOM to powiedz jaki masz rower, i jaki rozmiar rury sterowej żeby XCR pasował, gdzie często są na 1 i 1/8 cala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Teraz mam rower Magnum Elite <Acera> rozmiar 21'' Rura raczej 1 1/8 ok 18.5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 kurcze.. to nie wiem... spinner'a sw7 masz za ok 300zl uzywke pow-olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leppido Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jeśli masz wystarczającą kwotę na XCRa i ważysz jakies 60-70kg, to go bierz. Przesiadka z zooma będzie odczuwalna, a lepszego amora do tej ramy nie ma sensu pakować. Waga widelca też nie powinna mieć znaczenia przy inwestycjach w komponenty do tej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 http://tablica.pl/oferta/nowy-amortyzator-sr-suntour-xcr-magnezowy-mg-ID2o11L.html A co z takim ? 185 <z przesylka, tylko widze, ze jakas blokada mechaniczna chyba tj. rozni sie od hydraulicznej czyms?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Mogę zaproponować: http://allegro.pl/okazja-rst-gila-pro-tnl-i3124943190.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Blokada hydrauliczna i mechaniczna to dwie zupełnie inne bajki. Ta druga to jeden z najgłupszych pomysłów wprowadzonych do amortyzacji. Natomiast widelec z tamtej oferty nie ma żadnej blokady. Dwie sprężyny + elastomer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 A amor, ktory zaproponowal shortee ? Daje rade czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Gdybym stał przed wyborem XCR HLO/LO/LOD vs Gila nie zastanawiałbym się nawet nad produktem RST. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Eh, tyle ofert z różnych stron a ja daalej nie wiem, którą wybrać. Szkoda,że mój portfel nie posiada wiecej niz 200 zl a sezon is comming Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ja podpowiem tyle, z tego co tu czytam opinie o Gili są z lat 2006-2010 nie wiem jak innym się wydaje, ale moim zdaniem firma poprawia swoje modele. Pomijam wypowiedzi "znawców" którzy w rzeczywistości jeździli na jednym widelcu a swoją wiedzę kserują z netu. Bo sorry, ale jeśli ktoś wypowiada się o czymś czego w życiu nie dotknął jest dla mnie idiotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Nie no, chyba bede szukać okazji tego XCRa z LO. Tylko na razie nie ma zadnej racjonalnej oferty ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.