Mam "MTB" od kilkunastu lat, lecz przyznam sie, ze nie przepadam za jazda na nim - po kilkunastu km strasznie boli mnie krzyz. Bardzo podoba mi sie pozycja na "holenderkach" jednak boje sie, ze tego typu rower moze nie sprawdzic sie na gruntowkach i innych szutrowkach?
Podpowiedzcie, prosze - 80% moich tras rowerowych to drogi gruntowe, szutrowe, sciezki w lesie.
kwota? ok 1500.
Dzisiaj "testowo" weszlam do decathlonu i dostalam oczopasu, szczerze mowiac
Pytanie
Gość Dorota
Witajcie
Mam nadzieje, ze wskazecie mi czego szukac.
Mam "MTB" od kilkunastu lat, lecz przyznam sie, ze nie przepadam za jazda na nim - po kilkunastu km strasznie boli mnie krzyz. Bardzo podoba mi sie pozycja na "holenderkach" jednak boje sie, ze tego typu rower moze nie sprawdzic sie na gruntowkach i innych szutrowkach?
Podpowiedzcie, prosze - 80% moich tras rowerowych to drogi gruntowe, szutrowe, sciezki w lesie.
kwota? ok 1500.
Dzisiaj "testowo" weszlam do decathlonu i dostalam oczopasu, szczerze mowiac
najlepiej czulam sie na takim rowerze:
http://www.decathlon.pl/original-7-id_8165505.html , kola 28'. - tylko przednie amortyzatory wolaja tam o pomste do nieba.
aha, moze istotne - mam 170cm wzrostu. Co dla mnie wazne - rama typu "damka" - na innych po prostu sie zabijam
z gory dzieki
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.