Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox xc32 100 mm

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zwrócił uwagę też na jakąś powietrzną torę.. używaną można dorwać w b.dobrym stanie za 400-450zł, nowe trochę drożej.. do wyboru masz jeszcze RST First Air którego idzie dorwać nowego za 600zł na allegro(starsze roczniki). U mnie wybór padł w lutym na torę i nie żałuję, choć ciekawi mnie praca tory w zestawieniu z RST, ale szybko zmieniać nie planuję ;)

Tory już oglądałem. Kupno używanego wiąże się z pewnym ryzykiem, a nowy z pivotami to już wydatek ok. 800 zł.

Tora jest nieco bardziej ospała, gorzej radzi sobie z małymi nierównościami, natomiast RST jest trochę bardziej sprężysty, lepiej tłumi małe przeszkody, ale na dużych nie daje już takiego komfortu.

@up Serwis tych amorków to prosta sprawa, jeśli nie masz dwóch lewych rąk, to dasz radę. Częstotliwość zależy od warunków eksploatacji.

Z rączkami nie jest najgorzej :thumbsup:

Tora jest nieco bardziej ospała, gorzej radzi sobie z małymi nierównościami, natomiast RST jest trochę bardziej sprężysty, lepiej tłumi małe przeszkody, ale na dużych nie daje już takiego komfortu.

@up Serwis tych amorków to prosta sprawa, jeśli nie masz dwóch lewych rąk, to dasz radę. Częstotliwość zależy od warunków eksploatacji.

Jeżeli chodzi o eksploatacje to u mnie sezon trwa około kwietnia do około października tak że amor powinien trochę posłużyc.

tory cieszą się opinią niezniszczalnych, więc znajdując jakiś ciekawszy egzemplarz powinieneś cieszyć się długą i niezawodną pracą;)

Co do RST to przemyśl go, jeżeli się zdecydujesz to możesz się odezwać i dam Ci kontakt na gościa który sprzedawał Firsty po bardzo ciekawych cenach(około 630 z przesyłką)-sam miałem brać ale ostatecznie decyzja padła na torę;)

tory cieszą się opinią niezniszczalnych, więc znajdując jakiś ciekawszy egzemplarz powinieneś cieszyć się długą i niezawodną pracą ;)

Co do RST to przemyśl go, jeżeli się zdecydujesz to możesz się odezwać i dam Ci kontakt na gościa który sprzedawał Firsty po bardzo ciekawych cenach(około 630 z przesyłką)-sam miałem brać ale ostatecznie decyzja padła na torę ;)

Mam prośbę, możesz mi wysłac ten kontakt na maila: maciek.sa@vp.pl

Z góry dzięki. Ta cena jest kusząca.

Gość voytec

Jeśli masz możliwość zakupić coś droższego za 60% to nie ma się co zastanawiać. Zwłaszcza ze F1RST działa całkiem dobrze. Sam bym wziął gdybym nie miał całkiem nowej maszyny.

Btw regulamin forum mówi aby nie cytować całych wypowiedzi jeśli odpowiadamy bezpośrednio pod postem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...