Skocz do zawartości

[Zakup roweru]Cztery rowery Cross do porównania.

Potargany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do kupna roweru typu Cross, na razie mam na oku takie oto rowerki:

CLASSIC Author | Rowery crossowe, Rowery | Velo

UNIBIKE ROWERY 2013 BYDGOSZCZ - CROSSFIRE GTS

Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

Jednak budżet mam dosyć luźny (chociaż 3k za rower to raczej bym nie dał :)) więc może, ktoś rzuci jakąś ciekawą propozycję. Ogólnie szukam dosyć mocnego roweru, który poza dojeżdżaniem do pracy po szosie/drodze da radę w lesie na trudniejszym terenie. Jeszcze pytanie takie: czy da się założyć na taki cross opony 29", w razie gdybym miał chęć trochę poszaleć? Jeszcze ostania sprawa tylknego bagażnika, rower musi mieć otwory montażowe żeby się dało zwykły bagażnik zamotować.

• Mod Team
Napisano

Umh, sugeruję najpierw zagłębić się w temat i sprawdzić, czy rzeczywiście tak jest a dopiero później pisać głupoty :)

Oczywiście w rowerach 29er siedzą obręcze o średnicy 28" - nazywają się tak przez rozmiar opony, żeby dało się odróżnić. Generalnie jeżeli obręcz będzie odpowiednio szeroka i w widelcu i ramie będzie dość miejsca to wsadzisz tam oponę 29"

Napisano

Widzę, że bardzo wzięliście sobie do serca wątek o 29", jednak mimo wszystko chciałbym poczytać wasze opinie o interesujących mnie rowerach.

Napisano

napisz jeszcze jakie te opony chcesz włożyć

29x2.20, czy 29x1.75, bo to jest duża różnica

do unibike powinna wejśc 29x1.75, bo 29x2.20 nie zmieści się

do authora powinna wejść 29x2.00

pozostałych rowerów nie widziałem, wiec nie potrafię powiedzieć

podaj jaką masz jeszcze wagę, bo author (110kg rower+kolarz+bagaż)

unibike - 120 kolarz lub 140 rower + kolarz + bagaż

merida nie wiem jaki ma limit wagowy, ale warto sprawdzić w karcie GW

Napisano

To może zastanów się nad 29er + zmiana opon na węższe

Wysłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...