Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shox Reba Team vs Manitou Minute

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam okazje kupić te dwa amortyzatory za 700zł i teraz zastanawiam się który wybrać. Osobiście skłaniam się ku Manitou Minute z tłumikiem ABS+ i sprężyną Mars Air. Ale zastanawiam się też nad Rebą bo... to w końcu Reba. Prosiłbym Was o rozwianie moich wątpliwości.

Pozdrawiam.

Ja ze swojej strony (znów podważając opinie moderatora :laugh:) poleciłbym RS Reba Team. Swoją wypowiedź argumentuję linkiem do opinii użytkowników tego zacnego amorka z systemem dual air ;)

http://www.mtbr.com/cat/suspension/2010-forks/rockshox/reba-team-dual-air/prd_446823_6743crx.aspx

Do tego sam kiedyś użytkowałem rebę i była naprawdę warta każdej wydanej na nią złotówki.

• Mod Team

Maniek będzie ciut cięższy, ale nie dośc że to widelec dla leniwych bo przebiegi między serwisami są dużo większe, to jeśli przyjdzie co do czego serwis zrobisz z zamkniętymi oczami. No i tłumienie z platformą - niech mnie zlinczują wyznawcy Reby, ale ja ni widzę nic szczególnego w "ichnich" tłumikach.

Osobiście też bym wybrał Mańka bo przynajmniej będzie oryginalnie. Co do samej Reby to cóż to nie jest wiedeł dla każdego a już na pewno dla tych co mieli ileś tam widelców. Są pewnie wyjątki ale raczej taka jest prawidłowość. Nawet ustawiona tabelkowo działa poprawnie ale jak się opowiada o nieskończonej ilości kombinacji to nie dziwota, że potrafi odstraszyć.

Na Minute nie mialem przyjemnosci jezdzic wiec sie nie wypowiem.

Na RSach jezdzilem od modeli podstawowych po Sida. Aktualnie od dwoch miesiecy jezdze na nowej Rebie i zlego slowa nie powiem. Z tymi ustawieniami to drobna przesada, nie jest wcale tak zle. Po niecalej pol godzinie zabawy z cisnieniami w komorach dobralem wlasciwe dla siebie i jestem w pelni zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...