pablo102425 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Od kilku tygodni mam problemy z kolanami, ból stale się nasila. Jakiego lekarza w obrębie Wrocławia i okolic można się z tym wybrać? Macie kogoś sprawdzonego? Sam u lekarzy nie bywam praktycznie wcale dlatego nie wiem do jakiego typu lekarza się nawet wybrać a kolana mam w tak złym stanie że ciężko jest mi pokonać 100km tak zaczynają boleć. Mało tego bolą nawet jak nie ruszam nimi przrz kilka minut także o normalnym śnie można zapomnieć. Najgorsze jest jednak to że podobnie dzieje się w obydwu kolanach. Od ponad roku jeżdze w SPD i mam podejżenia że to wina własnie wpięć ale chciałbym aby przebadał to lekarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Musisz się wybrać do ortopedy. Z twojego opisu i bez badania lekarskiego nikt ci nie powie, co jest z twoimi kolanami. Wyglądać może to na zwyrodnienie rzepki, co jest dość częste wśród kolarzy. Musisz iść do lekarza, on ci powie co to jest i jeśli rzeczywiście będzie to zwyrodnienie rzepki to określi jego stopień i zadecyduje o dalszych krokach. Polecam udać się do lekarza jak najszybciej, nawet prywatnie, bo do publicznego będziesz pewnie czekać pół roku. Kolana masz jedne na całe życie i trzeba o nie dbać i jak bolą to oszczędzać. Co do wpinanych butów mogły się do tego przyczynić szczególnie jeśli masz źle ustawione bloki. Polecam sprawdzić oraz jeśli nie masz, to zakupić pedały o dużym luzie roboczym, które nie trzymają sztywno stopy, np. Time'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Nie chciałem żeby ktoś mnie diagnozował tylpo pisałem mniej więcej o co chodzi profil lekarza/specjalności. Polecacie jakiegoś konkretnego lekarza we Wrocławiu? Wiadomo jeden podchodzi do badańia i pacjenta bardziej sumiennie niż inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Spotkałem się parę razy z opinią, że Wrocław to ortopedyczna pustynia. Ja sam kilka lat temu po wypadku i zmasakrowaniu łokcia jeździłem na konsultacje i w końcu operację do Poznania. Ale poszukaj w sieci, może znajdziesz jakiegoś ortopedę, który nie powie żebyś po prostu przestał jeździć na rowerze. Jeżeli masz w najbliższym czasie jakiś biznes w Poznaniu, przejedź się tam do Rehasportu. Leczą tam sportowców, włącznie z takimi co zdobywają medale olimpijskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 spróbuj tutaj http://www.mediconcept.pl/pl/nasi_lekarze.html jest ortopeda i mi pomógł, tzn nic szczególnego mi nie było ;-) jakies bóle reumatyczne pseudo kolano biegacza, ale polecił dobrą fizjoterapeutkę 100m dalej też na krzyckiej. niestety są drodzy, 100zł ortopeda i bodajże 95zł za 1h wizytę u fizjoterapeutki/masażystki - ale może warto odwiedzić ortopedę i kilka wizyt i fizjoterapeutki - ona mi pokazała jak się rozciągać, jakie mam wady postawy i jak nad tym pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.