nonamed Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Czy ktoś miał już styczność z nową serią liczników Sigmy a dokładniej modelem BC 16.12 STS ? Interesuje mnie jakość wykonania i wrażenia z użytkowania. Przypuszczam, że to nowość i może być mało informacji od użytkowników, ale zapytać nie zaszkodzi . Ciekawi mnie czy licznik jest wart tych ~240 zł czy może lepiej wybrać coś ze starszej linii jak BC 1609 . Pozdrawiam
PiotrekJ Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Kupilem model 12.12. Glowna roznica do 16.12 to 4 funkcje mniej (w tym 3 zwiazane z uzytkowaniem na dwoch rowerach). Rozpakowalem, natomiast nie zamontowalem. Udalo mi sie okazyjnie kupic Garmina. Co do jakosci wykonania - jak to Sigma. Wszystko fajnie spasowane, nic nie skrzypi, menu intuicyjne. Tyle moge od siebie, jak juz mowilem nie uzytkowalem w praktyce. Od starej serii rozni sie glownie kolorystyka.
lukaszm7 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Mam, model 16.12 STS rozpakowałem, jeszcze nie montowałem. Wrażenie jak przy każdej sigmie, wszystko bardzo porządnie wykonane. Jeśli masz jakieś pytanie to pisz, chętnie odpowiem.
kamfan Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 z zdjęć widzę, że usunęli największą wadę serii 09 czyli ten srebrny, złuszczający się plastik na przyciskach, a co do działania jedno słowo TO SIGMA
nonamed Napisano 23 Marca 2013 Autor Napisano 23 Marca 2013 Właśnie też zauważyłem, że odeszli w tym roku od tych 'chromowanych' wykończeń . Ten BC 16.12 chyba jest dosyć 'zgrabny' i mniejszy od np. starej sigmy 2209 ? Czy mógłby ktoś podać wymiary BC16.12 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.