trek410 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 WITAM Posiadam ten licznik od roku nie zawiódł mnie do tej pory gdy jadę licznik pokazuje prędkość a po chwili znika i tak w kółko. Do dam że baterie wymieniłem dziś i nadal to samo.
Foxi Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Może magnes się rozmagnesował weź na próbę jakiś inny. Albo może coś z przewodami się stało.
Kluska Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Albo może coś z przewodami się stało. BC.1609 STS nie ma przewodów (licznik jest bezprzewodowy) spawdź magnes i odległoś magnesu od czujnika
mklos1 Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Może magnes się rozmagnesował weź na próbę jakiś inny. Mało prawdopodobne. Do rozmagnesowania magnesu (trwale) potrzebna jest albo wysoka temperatura. W licznikach bezprzewodowych Sigma daje silniejsze magnesy niż standardowe. Jeżeli baterie były wymienione zarówno w czujniku jak i stacji bazowej, to potencjalne powody: 1) Niewłaściwa odległość/umiejscowienie czujnika. 2) Uszkodzenie czujnika. 3) Uszkodzenie stacji bazowej.
trek410 Napisano 23 Marca 2013 Autor Napisano 23 Marca 2013 odległość jest nie wielka z 2mm (to chyba nie to, do jak obracam kołem to czujnik charakterystycznie pyka)
rzezniol Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Czy podczas jazdy nie miałeś tak czasem zaświeconej jakiejś latarki przy liczniku w trybie pulsacyjnym lub niepełna moc ? Jaka jest odległość licznik >> czujnik ? Czy podczas pierwszych obrotów kołem na czujniku miga dioda ? Czy licznik jest prawidłowo wpięty w podstawkę? Czy styki podstawki i licznika są czyste ? pozdro
trek410 Napisano 23 Marca 2013 Autor Napisano 23 Marca 2013 Czy podczas jazdy nie miałeś tak czasem zaświeconej jakiejś latarki przy liczniku w trybie pulsacyjnym lub niepełna moc ? Jaka jest odległość licznik >> czujnik ? Czy podczas pierwszych obrotów kołem na czujniku miga dioda ? Czy licznik jest prawidłowo wpięty w podstawkę? Czy styki podstawki i licznika są czyste ? pozdro Tak jak napisałeś licznik z podstawką złe wpinał się wyrobiony ale zrobione dzięki za rade
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.