blasterpl Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ustawianie obwodu kola i problem.Na oponie mam napisane"55-597" co daje obwód 2197 a z ręcznego pomiaru wychodzi 2070mm co wpisać :icon_question: .Opona Continental Mountain king 2.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ręczny pomiar, jeśli jest przeprowadzony prawidłowo, jest zawsze dokładniejszy od danych w tabelkach, więc odpowiedź jest jasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 10cm to trochę duża różnica. skąd wziąłeś 2197 ? z tabelki? tabelki nic nie mówią o np. bieżniku czy ciśnieniu w oponie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blasterpl Napisano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 10cm to trochę duża różnica. skąd wziąłeś 2197 ? z tabelki? tabelki nic nie mówią o np. bieżniku czy ciśnieniu w oponie 2197 wzięło się stad ze po wprowadzeniu obwodu naniesionego w/g ISO na oponie(55-597) do programu Pro trainer ten prog sam przelicza ISO na mm i wyszło mu właśnie 2197mm. Właśnie i mi się wydaje ze 10cm to za duza rozbieżność.Obwód kola mierzyłem kilka razy wiec na pewno jest 2070mm.Opony są nowe,czyżby ciśnienie w oponie mogło powodować aż tak duże rozbierznosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.