Skocz do zawartości

[kłopoty] avidy juicy 7

sam sobie winien

Rekomendowane odpowiedzi

może to głupie ale mam nowe nie zalozone avidy juicy 7 coś mnie podkorciło i zaczołem się bawić nimi. Chciałem zobaczyć w jaki sposób zaciskają się na tarczy, wyjołem plastik zabezpieczający i kilka razy zacisnołem po czym klocki cofneły się ale tylko trochę- jak na początku był luz między klockami a tarczą tak teraz ledwo można tam ją wsadzić. Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie że przed założeniem nie należy wciskać klamek ale wydawało mi się to głupie... a teraz mam kłopot.

Czy można coś z tym zrobić, jeżeli tak to jak?

Lol :)

Wpierw myslimy, potem robimy :)

Avidy maja system autoregulacji klockow. Znaczy to ze w miare scierania same sie przyblizaja. W przypadku kiedy nie napotkaly tarczy przy zaciskaniu maksymalnie sie dosunely do srodka.

Wyciagnij klocki, wez srubokret plaski i rozepchaj tloczki. Uwazaj tym razem co robisz :) Jesli nie masz daru majstrowania to pojedz do serwisu :)

O ile hamulce nie zapowietrzyly Ci sie (co jest mozliwe) to powinno byc ok

Pozdrówko logistyczne :)

Ciekawość to pierwszy...

Wielki dzięki za pomoc!!!

Nigdy wcześniej (jeździłem na V avida) nie miałem tarczy i już myślałem że coś zepsułem i jestem w plecy. A jak przyjżałem się instrukcji to faktycznie jest tam o cofaniu zacisków tyle że instrukcja jest po angielsku (nie lubie czytać instrukcji w języku obcym)

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...