sam sobie winien Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 może to głupie ale mam nowe nie zalozone avidy juicy 7 coś mnie podkorciło i zaczołem się bawić nimi. Chciałem zobaczyć w jaki sposób zaciskają się na tarczy, wyjołem plastik zabezpieczający i kilka razy zacisnołem po czym klocki cofneły się ale tylko trochę- jak na początku był luz między klockami a tarczą tak teraz ledwo można tam ją wsadzić. Kiedyś czytałem w jakiejś gazecie że przed założeniem nie należy wciskać klamek ale wydawało mi się to głupie... a teraz mam kłopot. Czy można coś z tym zrobić, jeżeli tak to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witamy. Na początek zapoznaj się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW - nazwa tematu była nieprawidłowa. Pozdrówko porządkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Lol Wpierw myslimy, potem robimy Avidy maja system autoregulacji klockow. Znaczy to ze w miare scierania same sie przyblizaja. W przypadku kiedy nie napotkaly tarczy przy zaciskaniu maksymalnie sie dosunely do srodka. Wyciagnij klocki, wez srubokret plaski i rozepchaj tloczki. Uwazaj tym razem co robisz Jesli nie masz daru majstrowania to pojedz do serwisu O ile hamulce nie zapowietrzyly Ci sie (co jest mozliwe) to powinno byc ok Pozdrówko logistyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sam sobie winien Napisano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ciekawość to pierwszy... Wielki dzięki za pomoc!!! Nigdy wcześniej (jeździłem na V avida) nie miałem tarczy i już myślałem że coś zepsułem i jestem w plecy. A jak przyjżałem się instrukcji to faktycznie jest tam o cofaniu zacisków tyle że instrukcja jest po angielsku (nie lubie czytać instrukcji w języku obcym) Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 lol dac dziecku zabawke albo zapowietrzyles albo po prostu sie przesunely odpowietrzanie to moze byc miedzy 40 a 80zeta nawet (z wymiana plynu) co do instrukcji - nie lubisz czy nie umiesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.