det0maso Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć skąd wytrzasnąć taką nakrętkę (kontrę) do gwintowanego dampera X-Fusion O2 RL? Pisałem do X-Fusion i Corrateca,ale w X-Fusion nie mają a Corratec nie odpowiada. Kiedyś widziałem coś takiego na Ebay do Fox Float ale aktualnie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilio3 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ło masakra normalnie , pozostaje ci szukać na "ebaju" bo na allegrowie nawet takiego dampera już dawno nie widziałem, a co dopiero części zamienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Nie jestem pewien czy nie napisze bzdury bo nie miałem z tym damperem styczności ale może jeśli to jakiś standardowy rozmiar gwintu i standardowa średnica to może po prostu nagwintować kawałek rurki gdzieś u tokarza i dociąć z tego pierścień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 każdy ogarnięty tokarz takie cuś wymajstruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
det0maso Napisano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Odświeżam temat.Z tego co udało mi się ustalić stare Canony Jekyll'e miały takie samo mocowanie dampera.Może ktoś ma jakiś damper dawcę od Jekyll'a na zbyciu,albo sam pierścień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Szkoda czasu i zapewne pieniędzy. Znajdź dobrego tokarza w okolicy, przedstaw mu sytuację i spokojnie Ci to ogarnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.