Skocz do zawartości
  • 0

Kross Level A2 (2012)

d8wid

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda zacząłem od dodatkowego osprzętu a nie od modyfikacji sprzętowej ale większość dodatków już mam teraz czas na osprzęt. Chociaż mam dużo wątpliwości.

Główne plany to

Akcesoria:

Lampka Roxim RX5

Osprzęt:

Amortyzator

Suntour AXON/EPICON

Ogólnie największym dylematem jest czy przechodzić na tarczówki, szczerze to wcale tego nie potrzebuje bo V-ki są tańsze w utrzymaniu, wystarczająco skuteczne dla mnie ale niestety mało popularne dla nowych amorków. A koszty hamulców hydraulicznych, tarczy i nowego koła (bo wg mnie piasty w tym modelu nie warto wymieniać) nawet licząc sam przód spokojnie wystarczą na różnice Epicon - Axon... tylko jakwybiorę drugiego i będe chciał kiedys zmienic koło to będę miał mniejszy wybór obręczy pod V-ki i trochę to takie błędne koło. Wiem że mam tylko A2 i nie jest to rower do pakowania kasy ponieważ jest to dla mnie tylko rozrywka po pracy chociaż nie oszczędzam go w lasach, ale coś się zawsze chce dodać oraz zabrać parę kg.

Dodatkowo drażni mnie napęd który przy przełożeniu 2-7 obciera mi o przerzutkę z przodu a po regulacji już gorzej pracuje na przodzie - nie ma dobrego ustawienia. Nie wiem teraz czy wystarczy zmienić samą przednią przerzutkę, czy z manetką czy jeszcze z korbą żeby przestało mnie to irytować. Co sądzicie

Stało się :) tarczówka z przodu już jest

Kupiłem komplet kół Shimano WH-MT15, hamulec przedni Shimano Deore M596 i do tego tarczę SM-RT64

Tylne koło na razie leży i czeka na rozwój sytuacji, albo sprzedam albo jak będzie dobrze z gotówką dokupie drugi hamulec i tarczę.

W tej chwili musze sprzedac stare przednie koło i V-brake:)

Aktualnie rower wygląda tak:

20130417180434.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...