d8wid Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Nazwa: Kross Level A2 (2012) Data dodania: 23 kwiecień 2012 - 19:22 Nowe hamulce tył, chwyty ESI Racer Red, zdjęcia wkrótce Zobacz rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Co prawda zacząłem od dodatkowego osprzętu a nie od modyfikacji sprzętowej ale większość dodatków już mam teraz czas na osprzęt. Chociaż mam dużo wątpliwości. Główne plany to Akcesoria: Lampka Roxim RX5 Osprzęt: Amortyzator Suntour AXON/EPICON Ogólnie największym dylematem jest czy przechodzić na tarczówki, szczerze to wcale tego nie potrzebuje bo V-ki są tańsze w utrzymaniu, wystarczająco skuteczne dla mnie ale niestety mało popularne dla nowych amorków. A koszty hamulców hydraulicznych, tarczy i nowego koła (bo wg mnie piasty w tym modelu nie warto wymieniać) nawet licząc sam przód spokojnie wystarczą na różnice Epicon - Axon... tylko jakwybiorę drugiego i będe chciał kiedys zmienic koło to będę miał mniejszy wybór obręczy pod V-ki i trochę to takie błędne koło. Wiem że mam tylko A2 i nie jest to rower do pakowania kasy ponieważ jest to dla mnie tylko rozrywka po pracy chociaż nie oszczędzam go w lasach, ale coś się zawsze chce dodać oraz zabrać parę kg. Dodatkowo drażni mnie napęd który przy przełożeniu 2-7 obciera mi o przerzutkę z przodu a po regulacji już gorzej pracuje na przodzie - nie ma dobrego ustawienia. Nie wiem teraz czy wystarczy zmienić samą przednią przerzutkę, czy z manetką czy jeszcze z korbą żeby przestało mnie to irytować. Co sądzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jeśli chodzi o przerzutkę to u mnie w A3 na początku obcierał i to prawie zawsze na 2 z przodu, ale po regulacji nawet konfiguracja 2-8 jest bezszelestna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Stało się tarczówka z przodu już jest Kupiłem komplet kół Shimano WH-MT15, hamulec przedni Shimano Deore M596 i do tego tarczę SM-RT64 Tylne koło na razie leży i czeka na rozwój sytuacji, albo sprzedam albo jak będzie dobrze z gotówką dokupie drugi hamulec i tarczę. W tej chwili musze sprzedac stare przednie koło i V-brake:) Aktualnie rower wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Piwoty wykręć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Nie mam żaby na miejscu żeby je złapać po weekendzie Sent by Taptalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
d8wid
Nazwa: Kross Level A2 (2012)
Data dodania: 23 kwiecień 2012 - 19:22
Nowe hamulce tył, chwyty ESI Racer Red, zdjęcia wkrótce
Zobacz rower
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.