enussss Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 rowniez jestem za tym zbey doplacic do epicona... tory raidony itd sobie odpusc, epicon to juz w miare fajny lekki amorek. Jesli nie bedziesz mial kasy na pompke, mozesz podpompowac od biedy amortyzator pompka samochodowa lub na stacji i nie mowcie ze sie nie da bo juz pompowalem tak i kilka foxow oraz rowniez magure, troche czasu i wyczucia i idzie ladnie napompowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 z tą pompką to dajcie spokój- jak ktoś nie startuje z zawodach to wystarczy podjechać 2-3 razy do sklepu/serwisu i powinno być ok. Ja nie mam swojej pompki i nie planuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 To ja bym komuś kazał pompować 2 komorowe widelce lub dampery, poza tym nie da sie tak precyzyjnie napompować tylko na oko a na oko to wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz111 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Tamten za 499 też z dostawą za free... W sumie to mała różnica w cenie i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 no bez jaj taki epicon nie wymaga roku testowania ile mu nabić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Co do popmki, to ja swojego epicona wczoraj napompowałem zwykłym kompresorem, wsytarczy odpowiednia końcówka, kompresor nabija do 8 barów także pełen lajt, ja ważę 65 kg także myślę, że pode mnie opytmalne ciśnienie to tak w granicach 5- 5,5 bara. Tylko trzeba pompować trochę więcej zawsze bo przy ściąganiu końcówki trochę powietrza ucieka, tu jest plus tych pompek do amortyzatorów, że trzymają ładnie powietrze do końca. Ale dla chcącego nic trudnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Kompresorem nie da sie dokładnie manipulować ciśnieniem . Co z tego że nabijesz np 65psi masz sag załóżmy 15% jak odepniesz i zrobi ci sie 30%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Dobra biorę Epicona, jak dam radę uzbierać o szarpnę się na wersję z manetką. Pompkę na razie może sobię odpuszczę i zobaczę jak będzie mi się pompowało czym innym. Np. kompresorem. A teraz inna sprawa. Jak o jest z nabijaniem tych gwiazdek ? Jak to się robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Kompresorem nie da sie dokładnie manipulować ciśnieniem . Co z tego że nabijesz np 65psi masz sag załóżmy 15% jak odepniesz i zrobi ci sie 30%... To się tak pompuje żeby w końcu uciekło tyle żebyś miał w sam raz, trzeba próbować Nic za darmo nie ma Ja sobie wczoraj napompowałem i jest w miare dobrze, dzisiaj jadę pierwszy raz zobaczyć jak ten amor się sprawuje A co do tory, to nie ma się raczej w nią sensu pchać, nie dość że cięższa, droższa lub uzywana w cenie epicona, to praktycznie na tym samym poziomie co epicon... No, chyba, że kogoś jara naklejka na amorze Co do nabijania gwiazdek- ja wczoraj robiłęm to tak, że przystawiłem do niej gruby bolec i od góry waliłem młotkiem Za którymś tam razem weszło równo A jak już weszło to w miare wporządku, tylko trzeba cały czas, bo każdym walnięciu młotkiem kontrolować czy gwiazdka nie idzie krzywo, żeby nie wbić jej źle na amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Co do nabijania gwiazdek- ja wczoraj robiłęm to tak, że przystawiłem do niej gruby bolec i od góry waliłem młotkiem Za którymś tam razem weszło równo A jak już weszło to w miare wporządku, tylko trzeba cały czas, bo każdym walnięciu młotkiem kontrolować czy gwiazdka nie idzie krzywo, żeby nie wbić jej źle na amen. Dobrze. Jak wbić wiem A jak ją wyjąć z tego amorka co mam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Dobrze. Jak wbić wiem A jak ją wyjąć z tego amorka co mam ? Kup nową, 5 zł kosztuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Odnośnie gwiazdki. Wkręć w nią jakąś dłuższą śrube niż ta od top cap. Bierzemy młotek i uderzając w śrube wbijamy gwiazdkę w rurę sterową. Szczególnie na początku trzeba uważać, by gwiazdka wchodziła równo, a nie na skos. Gwiazdka powinna być osadzona na głębokości od 5 do 10 mm od brzegu rury. Gwiazdke możesz kupić lub wybić starą dołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Gwiazdke możesz kupić lub wybić starą dołem To jak wybijać, to czymś długim i młotkiem pukać od góry i wyjdzie tak ? A teraz jeszcze jedno. Czytałem gdzieś jeszcze o jakiś bieżnikach. Co to jest ? Co się z tym robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Bieżniach zapewne Zdejmujesz starą z poprzedniego widelca i nabijasz na sam dół rury sterowej amortyzatora. Niezapomnij posmarować http://www.sicklines.com/review/rs_totem/crownrace1.jpg A tak wygląda bez bieżni którą trzeba nabić http://endurorider.pl/wp-content/uploads/2012/04/P1010096.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipek50 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Wybijanie gwiazdki jest proste. Smarujesz od góry rurę jakimś smarem albo wazeliną techniczną a od spodu uderzasz młotkiem przykładając coś długiego. Ale nowa gwiazdka z kapslem 5 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ale nowa gwiazdka z kapslem 5 zł. Spróbuję tamtą wyjąć Zawsze te 5 zł w kieszeni. Niby mało, ale zawsze ;D Bieżniach zapewne Taak Sorry Dzięki. Już wiem o co chodzi. A tu taki offtop: Ma ktoś może mostek na sell 31.8mm max długość : 90 - 95mm. Tylko tanio najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipek50 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ja bieżnie ściągałem za pomocą młotka i śrubokręta i smaru nie żałowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ja bieżnie ściągałem za pomocą młotka i śrubokręta i smaru nie żałowałem Ja podobnie, trochę się namęczyłem zanim dziad wyszedł. Ale psiknąłem WD i jakoś poszło po obijaniu ich ze wszystkich stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Co z tym ? Fajna cena. http://allegro.pl/rock-shox-dart2-100mm-poplock-i3127919140.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Cena normalna jak na darta .Waży ok 2500g więc całkiem sporo. Wszystko zostało już objaśnione więc nie rozumiem czemu dajesz linki do amortyzatorów ze zwykłą sprężyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Myślałem, że to powietrzniak. Wcześniej było tylko napisane, że po prostu nie.. Ale dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/rock-shox-reba-race-26-100mm-poplock-i3133385830.html - Nada się ? (Jestem w trakcie zbierania pieniędzy na Epicona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Będzie okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Zobaczę jak to będzie wyglądało przed końcem aukcji. Jak spokojnie to zalicytuję, ale nie wydaje mi się, że ktoś taką okazję przepuści Na Epicona już 200 zł mam Będę zbierał dłużej i kupię z manetką. Nigdzie mi się nie śpieszy, bo i tak ponoć cały rok na minusie temperatura będzie Haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dobra. Pewnie głupie pytanie i dla Was banalne. Możecie mi powiedzieć co to jest ten SAG ? Szukałem tego w sieci i jedynie znalazłem jak ustawić, a nie co to jest. Czy to jest ugięcie amora podczas kiedy siada się na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.