Skocz do zawartości

[Amortyzator] Przedni do 300zł 65 - 75 Kg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam w swoim Krossie V6 oryginalny amortyzator czyli XCT v3. Chciałbym go wymienić na coś z blokadą skoku, bo na tym zbytnio nie idzie się rozpędzić bo się gnie. Regulacja tymi "WIHAJSTRAMI" bardzo mało daje. Interesowałby mnie amorek nowy, aczkolwiek znalazłem na allegro jedną ciekawą opcję - Amortyzator RST GILA ML 100mm MERIDA (3105519877) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy wart jest ceny ? W ogóle warto patrzeć na te Omegi, czy lepiej na Santoury? Wiem, że było już kilka takich tematów, ale jakoś tak nie bardzo mogłem się w tym odnaleźć. Polecicie coś? Gdyby była manetka na kierownicy to już w ogóle byłoby dobrze. ;) Ogólnie jeżdżę po mieście i lesie (korzenie i dziury), małe skoczki (kilka cm).

Ja mam XCRi jest ok jak za te pieniądze ale weź z blokadą na kierownicy (oznaczenie RL) można blokować zawsze kiedy chcesz bez zatrzymywania lub schylania się. Za 299 kupisz w promocji w KLINIKAROWERÓW pl (nie mój sklep).

Gość voytec
XCR waży około 3 kg więc jest różnica.

Tyle to nawet XCM w wersji na 29" nie waży. Mój XCR RL 26" po przycięciu waży niecałe 2,3 a to nie jest blisko 3kg.

Faktycznie waga to 2,4 kg troche przesadziłem z tymi 3kg. XCR ma tlumienie a RST Gila go nie ma więc wybierał bym XCR. Miałem okazje na takowym jeździć, tylko nie kupuj z czarnymi goleniami bo szybko się ścierają i brzydko to wygląda przynajmniej w XCR tak się dzieje.

A powiedzcie mi jeszcze taką jedną rzecz, by nie zakładać nowego tematu. Lepiej iść w stronę amortyzatora, czy może hamulców? Mam mechaniki oryginalne i tak średnio dają sobie radę, lecz myślę, że jak wymieni się na jakieś lepsze oryginalne klocki to będą działać. Co Wy o tym myślicie ? Wystarczą klocki czy zmiana hamulców? I najpierw amor czy hample.

Ok. to jak będę miał fundusze to kupię i te klocki, skoro mówisz, że są dobre. Dodam, że hamuje głównie przodem.

Aaa. I byłbym zapomniał. Czy te amorki co mi podaliście mają stopniową blokadę skoku ? Słyszałem, że w tych omegach takie coś istnieje.

Jeżeli mogę coś zasugerować nt.amortyzatora to ja bym dołożył troche i kupił powietrznego raidona. Będzie on pracował o wiele lepiej a dzięki komorze powietrznej ustawisz sobie sam twardość. Skok regulujesz po przez wyjęcie podkładek w zakresie 100-120-140mm

http://m.allegro.pl/przedmiot,sr-suntour-raidon-lo-100mm-new-design-super,3100451252.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...