Ombre Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam, krótko i na temat, mam naped 7 biegowy i kupiłem wlasnie tą korbe: Shimano FC-M440. Myslalem ze nie robi to zadnej roznicy czy naped 7, 8 czy 9 biegowy, jednak teraz mi sie troche nudziło, poczytałem wszystkie FAQ'i zamieszczone na forum i zobaczyłem zdanie "3. lancuch a: - korby: w wiekszosci wypadkow wspolpraca jest bezproblemowa. jedynie korby dedykowane do 27- biegowych napedow moga wspolpracowac wylacznie z superwaskim lancuchem przeznaczonym do takowych." A wpisujac w google fc-m440 mozna sie dowiedziec ze to deore :/ czyli 9 rzedów? moge sie zegnac z korba i juz ją sprzedawac? czy bedzie wspolpracowala z moim napedem? Z gory thnx za odpowiedzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 To praktycznie jest stare Alivio z 2005r. różni się tylko większym blatem (44t). Jest to korba na 7/8sp więc wszystko będzie ok. Ja mam Alivio'05 z 7sp i działa świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Schwefel to mnie pocieszyles Sama korba wygląda cudnie! Teraz tylko zbieram kase na suport + motaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 różni się tylko większym blatem (44t) I tym że jest on alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.