Skocz do zawartości

[korba M552] Czy będzie pasować?

Kuba1b1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Shimano bardzo chce żebyśmy wszystko co chwilę wymieniali w rowerach, mimo że nie jest zużyte, dlatego korby są dedykowane do konkretnej ilości rzędów. W teorii, bo w praktyce korba na 10 działa z napędami o mniejszej ilości rzędów.

Napisano

Podepnę się pod temat na chwilkę bo i ja mam dylemat chcę zmienić obecną korbę o blatach 48/38/28 właśnie na M552 podawana jest jako osbsługująca 10 rzędowe napędy ale piszecie że działa i wstecznie i może obsłużyć kasetę 8 rzędową więc jeżeli mam zmieniarkę tylną M591 i przednią LX FD T-661 oraz ośmiorzędową kasetę CS HG 51 11-30 plus łańcuch CN HG-91 i manetki Alivio SL M410 to czy powyższa korba obsłuży ten zestaw??

Napisano

venom2000 wszystko będzie ze sobą współpracowało

Niekoniecznie, przednia przerzutka 661 nie współpracuje z korbami o ilosci zębów 42 (to jest teoretycznie przerzutka do trekinga)

Więc m552 tak, ale w układzie 44z

Napisano

Na niektórych aukcjach piszą, że do tej korby trzeba zakładać łańcuch kierunkowy HG-X10. Trzeba? czy na dziewieciorzędowym deorze będzie śmigać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...