Skocz do zawartości

[stopka] potrzebna do unibike viper

pawloszczak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Udało mi się okazyjnie kupić unibike viper tylko że przyszedł bez stopki. Planuję zakup tylko nie wiem jaka będzie pasować czy to uniweralne są. Coś takiego znalazłem ale nie wiem czy będzie dobra.

Napisano

nie bierz z montażem pod suport, rowery się często przewracają ;/ bierz accent, polecam, mam takie co kolega podał - z regulacją i bez. jak masz obawy to weź regulowaną, dostroisz idealnie pod ramę

Napisano

Nie wiem jak jest z tym(na suport), ale raczej jak z wszystkimi - gdy cofa się rower to po prostu blokuje się o pedał, co przeszkadza mi wielokrotnie gdy wyciągam rower z garażu,

chociaż to zależy do czego używa się tej stopki, jesli go nie cofasz często to nie będzie problemu tak jak u mnie

Napisano

Tak samo łatwo przewraca się rower z jedną, jak i z drugą podpórką.

Różnice wychodzą szczególnie w momentach, kiedy np. używamy torbę na kierownicę,

lub w inny sposób dokładamy obciążenia na przodzie roweru.

Wtedy lepiej się spisuje podpórka w środku roweru, niż ta przy tylnej osi.

Rower z podpórką przy tylnej osi jest też mniej stabilny i trudniejszy do postawienia

na lekko pochyłych nawierzchniach.

Ja osobiście mam w tej chwili przy tylnej osi, ale noszę się z zamiarem wymiany na "środkową".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...