Piotrek111 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam Dziś przeglądając alledrogo natrafiłem na takie oto cudeńko Mała i lekka KAMERA sportowa wyczynowa do 32GB (3112069150) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. I tu zmartwiły mnie dane techniczne : Matryca 1/4 CMOS Sensor Rozdzielczość filmu 640*480 30 FPS Ilość pixeli 1.3 Mpixela Obiektyw 2.8 mm Kąt widzenia 67 stopni Zasilania 2 x AAA Obsługa kart SD 32GB Format zapisu MJPG Port USB TAK Zapis dźwięku TAK Dopuszczalna wilgotność do 70 RH Akcesoria do montażu TAK Wymiary w mm 90 x 50 x 40 Czyli dokładnie 3 pierwsze wiersze. Myślicie że jakość porównywalna do MD-80 ? Bądź Manta Adventure Eye? Tamte kamerki mają niby 2mpx a ta 1.3. Ciekawe są za to wymiary oraz zasilanie /akumulatorki bądź baterie można wymienić w terenie/. Ciekawy jest też rozmiar możliwej karty. Tak więc proszę o Państwa opinie oraz spostrzeżenia Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Kolego ... 640x480 to 0,3 Mpiks ... Jak dla mnie sensor może mieć nawet i 10 Mpiks ale ważne jest to jakiej rozdzielczości jest końcowy produkt a tu mamy "nędzne" VGA ... MD80 i Manta (a wydaje mi się ze obie to to samo) t gdzieś wyczytałem że ma w opisie HD bo ma 720 lini pionowych ;D a to niestety tylko niewiele więcej niż VGA ... Inna sprawa że kąty widzenia obiektywów jak na kamerę sportową są co najmniej nędzne ... dużo za wąsko . Tak czy inaczej ... szału nie będzie dla mnie to produkty "kamero-podobne" na które bym kasy nie wydał. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oWsa Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 ta kamera jest warta nie więcej niż 40zł, ping pongi robią je na jedno kopyto tylko obudowy zmieniają. Według mnie dozbieraj pieniążków i zastanów się nad np. bullet hd pro 2, gopro 2 używkę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 http://allegro.pl/kamerka-mini-dv-kamera-5-mpx-i3094135382.html a takie cudo ? Niby już 5 mpx ale coś mi się nie chce w to wierzyć .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Czytamy... 720x480 praktycznie to samo, lecz z tą różnicą, że panoramiczny obraz Popatrz sobie za Kodakami ZX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ja pindole co wynalazek to jeszcze gorzej ... Rozdzielczość HD ma 720 lini ... ale w POZIOMIE ! Co daje 1280x720 ... Urządzenie tego typu aby dzialać nie może kosztować 37 zł ... Kupisz dziadostwo robisz 2 "filmy" i pierdzielniesz tym w kąt bo do tego się tylko nada . Tutaj nie ma (bardzo) taniej alternatywy Pozdro TapaTalknięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Rozdzielczość to w sumie chyba najmniej istotny parametr, pomijając fakt, że matryca jest mikroskopijna to w przypadku takich kamer balans bieli to tragedia a i żadnej stabilizacji nie ma (w sumie to tylko optyczna ma sens). IMO kasa wywalona w błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 ale w POZIOMIE ! W HD 720 albo 1080 to akurat w pionie 1280 lub 1920 to w poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Sorki ... HD 720 linii poziomych ... rzeczywiście to rozdzielczość w pionie ... zastosowałem skrót myślowy i sam siebie wprowadziłam w błąd ;D . Dzięki za wychwycenie błędu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Teoretycznie ten brelok ma coś wspólnego z hd... szukałem nagrań w necie, nic nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Nie wiem czego się spodziewałeś ... skoro tym się nie da kręcić filmów, to jak je zamieścić w sieci ;D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Teoretycznie ten brelok ma coś wspólnego z hd... szukałem nagrań w necie, nic nie znalazłem. Szukaj na YT pod hasłem "Key chain 808" chociaż mam pewne wątpliwości czy w większości nie są to jakieś podpuchy od sprzedawców. Co do samego zakupu to polecam przeszukać eBay i Aliexpress, pewnie dużo taniej się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.