Skocz do zawartości

[kamera] "Sportowa" kamera ze znanego serwisu aukcyjnego

Piotrek111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś przeglądając alledrogo natrafiłem na takie oto cudeńko

Mała i lekka KAMERA sportowa wyczynowa do 32GB (3112069150) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

I tu zmartwiły mnie dane techniczne :

Matryca 1/4 CMOS Sensor

Rozdzielczość filmu 640*480 30 FPS

Ilość pixeli 1.3 Mpixela

Obiektyw 2.8 mm

Kąt widzenia 67 stopni

Zasilania 2 x AAA

Obsługa kart SD 32GB

Format zapisu MJPG

Port USB TAK

Zapis dźwięku TAK

Dopuszczalna wilgotność do 70 RH

Akcesoria do montażu TAK

Wymiary w mm 90 x 50 x 40

Czyli dokładnie 3 pierwsze wiersze. Myślicie że jakość porównywalna do MD-80 ? Bądź Manta Adventure Eye? Tamte kamerki mają niby 2mpx a ta 1.3. Ciekawe są za to wymiary oraz zasilanie /akumulatorki bądź baterie można wymienić w terenie/. Ciekawy jest też rozmiar możliwej karty.

Tak więc proszę o Państwa opinie oraz spostrzeżenia

Pozdrawiam.

Kolego ... 640x480 to 0,3 Mpiks ...

Jak dla mnie sensor może mieć nawet i 10 Mpiks ale ważne jest to jakiej rozdzielczości jest końcowy produkt a tu mamy "nędzne" VGA ...

MD80 i Manta (a wydaje mi się ze obie to to samo) t gdzieś wyczytałem że ma w opisie HD bo ma 720 lini pionowych ;D a to niestety tylko niewiele więcej niż VGA ...

Inna sprawa że kąty widzenia obiektywów jak na kamerę sportową są co najmniej nędzne ... dużo za wąsko .

Tak czy inaczej ... szału nie będzie dla mnie to produkty "kamero-podobne" na które bym kasy nie wydał.

Pozdro

ta kamera jest warta nie więcej niż 40zł, ping pongi robią je na jedno kopyto tylko obudowy zmieniają. Według mnie dozbieraj pieniążków i zastanów się nad np. bullet hd pro 2, gopro 2 używkę

pozdrawiam

Ja pindole co wynalazek to jeszcze gorzej ... Rozdzielczość HD ma 720 lini ... ale w POZIOMIE !

Co daje 1280x720 ...

Urządzenie tego typu aby dzialać nie może kosztować 37 zł ... Kupisz dziadostwo robisz 2 "filmy" i pierdzielniesz tym w kąt bo do tego się tylko nada .

Tutaj nie ma (bardzo) taniej alternatywy

Pozdro

TapaTalknięte z Andka

Teoretycznie ten brelok ma coś wspólnego z hd... szukałem nagrań w necie, nic nie znalazłem.

Szukaj na YT pod hasłem "Key chain 808" chociaż mam pewne wątpliwości czy w większości nie są to jakieś podpuchy od sprzedawców. Co do samego zakupu to polecam przeszukać eBay i Aliexpress, pewnie dużo taniej się znajdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...