Herodot Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Oczywiście schody jak co roku będą do pokonania. Czemu nie w drugą stronę? Byłoby lepiej
mant3z Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Dlatego, że w Suszu nie ma za wiele gabinetów dentystycznych Ktoś wie w jakim stanie jest droga przez Malbork, Dzierzgoń, Stary Dzierzgoń?
FreakWL Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 @mant Jeśli mam być szczery to ta trasa z roku na rok wygląda gorzej, tak więc się przygotuj..
panchofx Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Napisano 14 Sierpnia 2013 Zapraszamy na oficjalny objazd trasy - niedziela godz. 11.00, zbiórka przy hali CSiR.
tomekvolvo240 Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 panchofx objechaliście trasę??/? jakieś wnioski sugestie :-)
mant3z Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Najlepiej zarejestrowany ślad z przewyższeniami...
kapec07 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Bez dramatu. Trasa płaska, ze 3 górki gdzie trzeba trochę nacisnąć na pedały. Za to w porównaniu z zeszłym rokiem więcej dziur i krzaczorów. O ile będzie dobrze oznakowana tak, żeby nikt nie błądził, nie będzie źle.
mant3z Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Ja dziś sprawdziłem się w terenie, wybrałem najbardziej bałaganiarski las jaki mam w okolicy, wszystko poryte przez dziki i traktory, liście kamienie i błoto, agresywne podjazdy jak i zjazdy, asfaltu może z 6% całego przejazdu. Weźcie mi powiedzcie czy z czasem 3h20min jest sens szarpać się na mega czy lepiej wykazać się na mini? Ślad przejazdu: http://www.sports-tracker.com/#/workout/mant3z/1lhk51fr2s3o4duj Jeżeli w Suszu grunt jest ubity to moja średnia znacznie skoczy, myślę że bez dużych przewyższeń mógłbym pojechać na 3h lub nawet mniej. Dziś w tych kosmicznych warunkach miałem 3 gleby przez grubsze gałęzie i raz utonąłem w kałuży głębokiej ponad połowę koła
kapec07 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Leniwie jadąc mieliśmy średnią 16km/h. Myślę, że amator spokojnie powinien ukręcić 20-22km/h. Piasku jest trochę ale bez dramatu, ubitych dróg sporo, trochę dziur i krzaczorów jak już wcześniej pisałem.
mant3z Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 No dobra, to zaryzykuję Mega, najwyżej będę walczył o przeżycie
elcoyotto Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Czy można płacić na miejscu, bo z regulaminu to jakoś nie wynika?
panchofx Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy można płacić na miejscu, bo z regulaminu to jakoś nie wynika? Można płacić na miejscu, przed wyścigiem.
mant3z Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Ja już dzisiaj ostatnie 56km w terenie zrobiłem w formie treningu i odpoczywam do soboty. Do zobaczenia
Arkowiec1929 Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Miałby ktoś może miejsce w samochodzie na jeden osobo-rower do Susza ? Najlepiej z Trójmiasta ; )Oczywiście koszty transportu pokrywam
panchofx Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 IV wydanie Ogólnopolskiego Wyścigu MTB Susz 2013 już za dwa dni. Niezdecydowanych zapraszamy do zapisów w dzień zawodów. Żeby zachęcić Was do udziału przedstawiamy nagrody dla najlepszych. A są nimi: słuchawki renomowanej f-my "JABRA", pompki, liczniki do roweru, błotniki, lampki do roweru, okulary przeciwsłoneczne, pokrowce na rower, torby rowerowe. Ponadto przyjęta u nas tradycja nakazuje nam rozlosować dodatkowe nagrody dla wylosowanych szczęśliwców w naszej "telemoboli". Głównymi nagrodami będą rower miejski oraz drukarka lexmark. A żeby dodać do tego trochę smaku, po wyścigu zapraszamy na posiłek regeneracyjny przygotowany przez f-mę "ROLMAX": Zupa do wyboru :Zupa po węgiersku 300 gZupa Flaki 300 gDrugie danie:Trzy rodzaje makaronu do wyboru:Makaron boloński 250 gMakaron ze szpinakiem 250 gMakaron z brokułami i szynka 250 g Do zobaczenia na starcie!!
mant3z Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Teraz już wiem co to za schody i jak wyczerpujący jest interwałowy Susz http://www.sports-tracker.com/#/workout/mant3z/2mccu68gr4pvu57i Założyłem sobie dwa cele: przeżyć i ukończyć 56km z czasem nie większym niż 3h, udało się to zrobić w 2:44 I tak właśnie stuknęło mi 2660km... myślę, że to spore osiągnięcie. Nie wiem jeszcze który byłem bo organizator chyba miał jakieś problemy z pomiarem, był też zgrzyt o podium w M1. Obiecali,ze wieczorem wrzucą... na razie nic nie ma. Poza tym Susz bardzo ładny, fajnie sobie ktoś poradził z dofinansowaniem unijnym bo zaplecze sportowe prezentuje się imponująco. Oznakowanie trasy bardzo dobre, tylko w jednym miejscu brakowało człowieczka... zaraz za takim okrągłym budynkiem. Przez chwilę nerwowo się rozglądałem bo nie wiedziałem gdzie mam skręcić za nim. Żarcie bardzo dobre, pomimo że był jeden kupon to można było wziąć dokładkę No i te zakręty :woot: kto był ten wie Chciałbym też pozdrowić wszystkich oszołomów za ten mega sprint na starcie a po 800m górka i korek bo pospadali z rowerów Podsumowując lepiej niż u Langa w Bytowie! Było by super gdyby nie amatorzy przy pomiarze czasu i disco polo z głośników Trasa świetna! Pozazdrościć terenów i porządnych ludzi w gminie! Za rok na pewno będę!
lukas82 Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Byłem, widziałem, schody zaliczyłem. Wynik zadowalający, za rok odwiedzę ponownie tą imprezę, szacun dla organizatorów Co do oznakowania trasy to brakowało oznaczeń w kilku miejscach. Koło tego okrągłego czegoś to raz, ale w innym miejscu bodaj na 17km albo na 18km też np. brakowało oznaczenia - był skręt w lewo bo wisiały krawaty białe niedaleko a jeden gościu pojechał prosto - ciekawe co zrobił potem i ile osób tak pojechało W tych chaszczach pod koniec też można było się zgubić Odniosę się też do startu - tam się trochę zbyt dużo zrobiło jednośladów. Już na ścieżce było ciasno, a po skręcie w prawo ktoś się chyba wyłożył i się zrobił zator. Potem komuś spadł łańcuch w ferworze walki. No ale żeby zaraz mówić per "oszołom" hmm, to jest impreza amatorska, ludzie jeżdżą bo lubią, nie miałbym tu do nich pretensji tylko raczej do takiego a nie innego układu trasy. Można było tez puścić mega i mini osobno, ale to inna kwestia Ogólnie imprezę oceniam wysoko
mant3z Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Oszolomem był każdy który cisnal na maxa po czym wbił się w piach, zlazl z roweru i maszerował sobie srodkiem próbując złapać oddech Wysyłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 Pojawiły się wyniki mini http://mtbsusz2013.chiptiming.pl/wyniki.php Na mega jeszcze czekamy
Arek76 Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Oszolomem był każdy który cisnal na maxa po czym wbił się w piach, zlazl z roweru i maszerował sobie srodkiem próbując złapać oddech Wysyłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 Pojawiły się wyniki mini http://mtbsusz2013.chiptiming.pl/wyniki.php Na mega jeszcze czekamy Pełne wyniki IV Wyścigu MTB w Suszu http://mtbsusz2013.chiptiming.pl/wyniki.php
scooby Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 wyścig super jak to zwykle w Suszu ale firma od pomiaru czasu średnia, jest błąd w wynikach w stosunku do tego jaka była wczoraj dekoracja, mam na myśli M3 w mini, w innych kategoriach nie wiem
kapec07 Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Ogólnie coś z tą firmą chyba nie tak... Na skandii np jak tylko dojadę do mety za chwilę dostaję sms z czasem i miejscem open i w kategorii. Tutaj do samej ceremonii chyba nie było wiadomo co i jak. Przy dekoracji raz wywolywane były 3 osoby, wchodziły 4, raz dwie a wchodziły 3. Jakieś zamieszanie. Chyba pan powinien popracować nad aplikacją. Ja tam się na tym nie znam ale nie wydaje mi się to trudne w dobie komputerów i elektroniki.
scooby Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 jak ich dopytywałem tak z godzinę po moim przyjeździe na metę o miejsca, czas zwycięzcy itp to nic nie wiedzieli jeszcze, masakra ! poza tym jakieś pisanie do notesu, z tego dopiero coś do laptopa, dziwne to jakieś, później pomyłki w wynikach jak znalazł. Inna sprawa, że jest pewien gość w wynikach M4 (kwidzyn) ktory w tym roku zrobił niby bdb czas, jak przesledziłem jego wyniki z zeszlego roku z susza i skandi to był daaaaleko z tyłu, nie wiem co robił ale progres normalnie jak u lansa armstronga szczerze wątpię, ze przyjechał wczoraj z tym czasem, który miał
AreBie Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Widzę że miłośnicy teorii spiskowych i fajterzy się zebrali. Nazywać kogoś "oszołomem" bo zszedł z roweru pod piaszczysta górkie, zazdrościć komuś wyrobienia formy przez rok czasu. Tylko to potraficie? Idźcie lepiej pojeździć to może i wam ktoś będzie za rok zazdrościł techniki i kondycji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.