razorjack Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 oczywiście że full dużo da. kiedyś na maratonach (po nizinach, ale z dużą ilością korzeni), po pierwszych 20km okrążenia bolały mnie porządnie plecy (potem przestały, gdy zrobiło się mniej korzeniście), i drugie okrążenie, znowu ból i w ogóle zero chęci do jazdy. FS też w takich warunkach pomaga i zwiększa komfort jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky Napisano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 No właśnie, też czytałem takie opinie, że full znacząco koi ból w plecach Póki co zacząłem rozciąganie dolnej partii pleców, może da to jakiś efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 FS też w takich warunkach pomaga i zwiększa komfort jazdy. Tylko pytanie jaki full, akurat EPIC IMHO byłby dosyć twardy, a dodatkowo powstaje pytanie czy autorowi ból pleców powodują korzenie czy po prostu sam fakt pochylenia...wystarczy pojeździć po płaskim bez korzonków i będzie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Full nie "kopie w tyłek" co bardzo zwiększa komfort jazdy, jednak nie rozwiąże problemów związanych z pozycją na rowerze. Skrócenie mostka o 1 cm i podniesienie kierownicy o 1 cm na pewno odczuwalnie zmieni pozycję na rowerze, natomiast przesiadka n dłuższą ramę tyle, że full nie spowoduje zmniejszenia bólu spowodowanego rozciągnięciem większym niż jest do tego przygotowany kręgosłup. Dla odmiany mnie kręgosłup boli jeśli jeżdżę na krótkich ramach, przy wzroście 182 cm, ramie o długości 617 mm i mostku 90 mm nie mam żadnych problemów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky Napisano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 pytanie czy autorowi ból pleców powodują korzenie czy po prostu sam fakt pochylenia Raczej sam fakt pochylenia, choć w terenie ból jest bardziej odczuwalny. Skrócenie mostka o 1 cm i podniesienie kierownicy o 1 cm na pewno odczuwalnie zmieni pozycję na rowerze W takim razie trzeba będzie eksperymentować, choć z podniesieniem kierownicy może być problem, gdyż jest docięta rura amorka na styk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 No właśnie, też czytałem takie opinie, że full znacząco koi ból w plecach Póki co zacząłem rozciąganie dolnej partii pleców, może da to jakiś efekt. proponuję ćwiczenia: martwy ciąg dzieńdobry (good morning) ból pleców zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky Napisano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 A jak Wam się wydaje, czy siodło może mieć wpływ na ból?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Na ból tyłka ale nie kręgosłupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.