outta82 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam, jak w temacie, kto się pisze, kto będzie i na jakim dystansie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A wiadomo już gdzie będzie wytyczona trasa? Może się skuszę w tym roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A wiadomo już gdzie będzie wytyczona trasa? Może się skuszę w tym roku... No właśnie klikając na ich stronce na guzik Toruń03.05 nic się jeszcze nie otweira, więc pewnie jakoś w trakcie wszystko jest. Ale ponieważ to mój pierwszy start w maratonach chętnie bym się podczepił pod jakąs grupkę żeby zaliczyć " ten pierwszy raz" w większym gronie. Stąd mój post:D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Najlepiej podczep się pod Toruńskie Towarzystwo Cyklistów. Trenują razem w każdą niedzielę. Poszukaj ich strony i forum w necie. Dla mnie to też byłby pierwszy raz ale nie mam czasu w niedzielę. Trenuję w poniedziałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Najlepiej podczep się pod Toruńskie Towarzystwo Cyklistów. Trenują razem w każdą niedzielę. Poszukaj ich strony i forum w necie. Dla mnie to też byłby pierwszy raz ale nie mam czasu w niedzielę. Trenuję w poniedziałki Dzięki, wiem, znam tą grupę, tylko jeśli chodzi o weekendowe jeżddzenie to mam już ekipę z miasta. Dodatkowo Tu tereny o niebo lepsze niż gdziekolwiek koło Torunia ( z tego co wiem to TTC też właśnie przyjeżdża w moje strony żeby fajnie pośmigać ). Problem z tym że znajomi nawet nie mają zamiaru startować w maratonach, a ja na pierwszy raz chętnie bym się podpiął pod jkąś grupę co już wie co i jak. Dlatego czekam na wpisy, złapię kontakty i ustawię sie na maraton. Dawaj Piotrek też, zawsze na pamiątkę zostanie plakietka z numerkiem;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Jestem amatorem,to będzie mój pierwszy start,dystans FIT.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 ...Dodatkowo Tu tereny o niebo lepsze niż gdziekolwiek koło Torunia ( z tego co wiem to TTC też właśnie przyjeżdża w moje strony żeby fajnie pośmigać ). ... Jeśli wyścig będzie w tym samym miejscu co zwykle (lotnisko-Zamek Bierzgłowski) to będzie mało wzniesień, a dużo piachu . Na jakim dystansie startujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Jeśli wyścig będzie w tym samym miejscu co zwykle (lotnisko-Zamek Bierzgłowski) to będzie mało wzniesień, a dużo piachu . Na jakim dystansie startujesz? o tereny chodziloo mi ze moje okolice ( Golubia-Dobrzynia ) Jesli chodzi dystans to mysle ze nie bede szalal, FIT starczy na poczatek przygody z maratonami. Na pierwszy raz chce po prostu poczuc atmosfere, zobaczyc co i jak i czy wogole jest to cos dla mnie. A ze blisko mam to az zal bylo by nie skorzystac. To jak , widzimy sie na starcie:) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 No to do zobaczenia, chociaż wystartuję raczej w Mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 ej no co jest? Tak mało chętnych na maraton w Toruniu? wpisujcie się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 może jakieś spotkanie forumowe przed/po starcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Startowałem wcześniej w maratonach, nigdy nie podczepiałem sie pod grupy, najlepiej jechało mi sie samemu. Moja recepta - na maksa i ile wytrzymasz.. Fajne było jak mijałem młodszych od siebie o 15 lat . Jak dojedziesz w niezłym czasie to złapiesz bakcyla na dalsze starty. Dzięki, wiem, znam tą grupę, tylko jeśli chodzi o weekendowe jeżddzenie to mam już ekipę z miasta. Dodatkowo Tu tereny o niebo lepsze niż gdziekolwiek koło Torunia ( z tego co wiem to TTC też właśnie przyjeżdża w moje strony żeby fajnie pośmigać ). Problem z tym że znajomi nawet nie mają zamiaru startować w maratonach, a ja na pierwszy raz chętnie bym się podpiął pod jkąś grupę co już wie co i jak. Dlatego czekam na wpisy, złapię kontakty i ustawię sie na maraton. Dawaj Piotrek też, zawsze na pamiątkę zostanie plakietka z numerkiem;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Ja szykuję się na Bydgoszcz dystans FIT raczej i bez szaleństw... pierwszy start w maratonie Jak wszystko się dobrze ułoży i udobrucham tą lepszą połowę, to może zawitam też do Torunia w piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomBrady Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ja wezmę udział, dystans mega A tydzień później, 12 mam zamiar wystartować w Bydgoszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 może jakieś spotkanie forumowe przed/po starcie? Tak jest...świetny pomysł. Mozemy się umówić że do osób które się tu zapiszą odezwę się z tydzień przed startem i wspólnie ustalimy konkretny dzień-godzinę spotkania. Może np. wcześniejsze wspólne objechanie trasy ( dzień przed ? ) Pozdrawiam PS. Zapisujcie się ludziska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Chętnie zapiszę się na wcześniejszy objazd trasy . Nawiasem mówiąc ciekawe jaka będzie trasa w tym roku. Trzeba oponki dobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 absolutnie piszę się na to ^^, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 kto jeszcze na wcześniejsze wspólne objechanie trasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomBrady Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ja chętnie. A tak wstępnie to kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Może 27 kwietnia?sobota Ps.jaki dystans chcecie objechac?pełen?;p...Bo nie wiem czy podołam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Może 27 kwietnia?sobota Ps.jaki dystans chcecie objechac?pełen?;p...Bo nie wiem czy podołam eee tam, ja też szczeże powiedziawszy pewnie w połowie kwietnia skończę dopiero składać rower, więc na trening nie będę miał dużo czasu damy radę, spotkamy się na miejscu ( się ustali gdzie, pewnie MotoArena - jeśli tam ma być start ) i zobaczymy kto i jak na siłach. Myślę żeby potraktować objazd na turystycznie bardziej w ramach fun:D A 27 to dobra propozycja. Jak będzie bliżej daty będę pisał do wszystkich i się umówimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Luz blus,damy radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Trasa w Toruniu jest dość szybka, mocno piaszczysta, ale na mega i giga wzniesień nie brakuje jak na te tereny, z 400m się uzbiera na giga. Co do fita to są dwie sekcje interwałów. Tak jak już wspomniano jest wybitnie dużo piachu na trasie. Na objazdy na dzień czy dwa przed maratonem nie polecam się wybierać, bo możecie się spalić. Tydzień przed jest zawsze oficjalny objazd, chociaż na ostatnim nie było nikogo kto by znał szczegóły trasy, TTC miało wtedy maraton szosowy, a od orga nikt się nie pofatygował. Dokładny przebieg trasy ustalono wieczorem, jeden dzień przed startem, a mapy na stronie nikt nie zaktualizował. Inna sprawa, że bez kogoś kto zna trasę się pogubicie, bo miejscami idzie wąską ścieżką po lesie, a mapa jest mało dokładna. Jeśli macie jako taką kondycję to jedźcie na objazd oficjalny, jeśli nie to koniecznie z kimś kto zna trasę.\ Jeszcze dodam że pojadę raczej giga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Hej, dzięki za fajny opis sytuacji. Wnioskuję że trasę znasz więc może pojedziesz z nami 27 na objazd? Jak wcześniej napisałeś na dzień przed na pewno nie będę się forsował. a z tymi wąskimi ściezkami to fajna sprawa ( taka namiastka singla ) Pozdrawiam i daj znać czy bys się pisał wstępnie na 26 lub 27.04? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Jak mi cos nie wypadnie to chetnie pojade. Polecam maraton, albo chociaz objazd mega, trasa duzo ciekawsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.