derwisz Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Jedna, kilometrowa runda, wyścigi w systemie pucharowym, 4 jedzie, 2 przechodzi. Z racji tego, że runda nie jest zbyt długa, to decyduje technika raczej. Schody faktycznie trudne, mocno nachylone, koło 45stopni, dodatkowo ośnieżone. Ale trasę na czerwiec dopiero wyznaczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 @outta82 - ok Łukasz! @ derwisz jak to było z zapisami i wpisowym?możesz przyblizyć? chyba sie pofatyguję w czerwcu ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Czytałem w necie, że trasa ma być ta sama, czyli ok. 700 m wokół toruńskiego zamku krzyżackiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Zapisy były na miejscu, wszytko sprawnie szło, a wpisowe, z racji tego, że impreza charytatywna, to min. 10zł na orkiestrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 a ogólnie MTB w Toruniu gdzie jeździ? Jest jakaś fajna ekipa ( po za TTC istnieje coś jeszcze ? ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 nie raz widzialem bodajże w niedziele pod Cinema City jakąs grupkę ale to wszystko co wiem ;( sam bym z kimś pojeżdził trafiłem raz na ich film na YT ale za Chiny nie mogę teraz znaleźć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AreBie Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 MTB Zbiczno jeśli będzie w tym roku... Będzie 4 Maja. Termin trochę niefortunny bo Mazovia jest tego dnia w Bydgoszczy a dzień wcześniej w Toruniu. Świetna sprawa, jak będzie organizowany pewnie się pojawię. Jak byś coś więcej wiedział daj znać proszę. Właśnie coś podobnego miałem ochotę zorganizowac w Golubiu-dobrzyniu, ale sprawy prywatne i organizacyjne troche mnie na razie przerastają. A co się stało z wyścigiem Golubska Starówka ? Chyba dwa lata temu wypadł z kalendarza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 hej. dzięki za info w sprawie MTB Zbiczno...oczywista oczywistość Mazovia w Toruniu jeśli już trzeba wybrać Rozmawiałem z organizatorem Golubskiej starówki. Tak, w tym roku wypadł bo...jak myślisz? ...władze samorządowe nie dają kasiory ( organizator to pracownik jednej z inst. publicznych w naszym mieście więc niestety jak Burmistrz zaśpiewa tak on zagra ). Ale po cichu powiedział że w przyszłym ( 2014 ) coś wymyśli, więc nadzieja jest na reinkarnację maratonu. PS. Jesteś z Torunia? Jedziesz z nami na objazd trasy Mazovii w Toruniu? Wstępnie weekend przed startem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AreBie Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Z okolic Brodnicy. Ja wybieram Zbiczno, wole malownicze pojezierze brodnickie niż toruńską piaskownice ;-) Zapraszam też na wyścig do Bratiana (MTB u Brata Jana - terminu jeszcze nie znam na ten rok, ale pewnie początek czerwca) i do Brodnicy w październiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Z okolic Brodnicy. Ja wybieram Zbiczno, wole malownicze pojezierze brodnickie niż toruńską piaskownice ;-) Zapraszam też na wyścig do Bratiana (MTB u Brata Jana - terminu jeszcze nie znam na ten rok, ale pewnie początek czerwca) i do Brodnicy w październiku. jeśli byś zapamiętał to proszę o info kiedy będzie coś wiadomo o MTB Brata Jana. Chętnie skorzystam z możliwości startów tak blisko zamieszkania. To mówisz że trasa Zbiczna ciekawa? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AreBie Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ciekawa. Mogła by być tylko dłuższa bo ma tylko około 35km. Poprowadzona głównie leśnymi szutrami. Zapis trasy z przed roku. http://www.endomondo.com/routes/51712830 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Będzie 4 Maja. Termin trochę niefortunny bo Mazovia jest tego dnia w Bydgoszczy a dzień wcześniej w Toruniu. A co się stało z wyścigiem Golubska Starówka ? Chyba dwa lata temu wypadł z kalendarza ? A to szkoda.... Zbiczno to pewnie bardziej malownicza trasa niż Toruń i nie ma takiego tłoku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W poniedziałek rano wybieram się na objazd trasy . Napiszę później co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W poniedziałek rano wybieram się na objazd trasy . Napiszę później co i jak.ooo, no to ciekawe co zima po sobie zostawiła... czekam na info i powodzonka, Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Pozostawiła piach i kurz, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 no i o to chodziło:D piach i kurz to zawsze lepsze od błota po pachy Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Niewiele nowego Wam napiszę. Nie wszystkie odcinki przejechałem zgodnie z planem trasy. Ogólnie trasa nie jest trudna technicznie. Wczoraj było zupełnie sucho. Najgorsze co może nas spotkać to piach ale jest tylko kilka piaszczystych punktów niewielkiej długości. Obecnie piach nie jest mocno rozjeżdżony ani zbyt głęboki. Oczywiście w dniu wyścigu może być już gorzej. Większość trasy to ubite leśne ścieżki, trochę asfaltu. Są 3 zjazdy: 1 wąską ścieżką, drugi szeroki, trzeci asfaltem; oraz 2 podjazdy ale nie za długie. Jechałem na oponach Sch. Rocket Ron/Racing Ralph i jechało się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Siema, brzmi obiecująco Jechałeś całą, znaczy Mega? Jakim tempem, ile zajęło Ci przejechanie całej długości ? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tak, mega czyli 54 km. Czas miałem 2:38, więc pewnie będę ostatni . Mam mało czasu na treningi, a poza tym wczoraj bardzo przeszkadzał mocny wschodni wiatr. Mam nadzieję, że w dniu wyścigu nie będzie wiało bo część trasy jednak wiedzie otwartymi polami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 2 podjazdy mówisz ? Podjazdów na mega ostatnio gps naliczył 380m ale nie wiadomo czy wszytko będzie na trasie. Z pewnością jednak więcej niż 2 . Już pisałem, że ta mapka jest mocno poglądowa A czas masz całkiem niezły, o ile faktycznie się za mocno z trasą nie rozminąłeś. Zrobiło się ciepło, kiedy jedziemy na trasę większą grupką? PS, było pytanie o tempo. Niepełne mega w 2h. 49km, ale za to wszystkie podjazdy które się da zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Zależy co uznać za podjazd... ale ok, napisz ile jest tych podjazdów i gdzie są umiejscowione. Sam chętnie się dowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 No to tak: (nie licząc interwałów) podjazd przy leśniczówce na olku, podjazd wąwozem przy stacji rezerw paliwowych, podjazd wąwozem przy zamku bierzgłowskim (ten z mostkiem na dole), podjazd z przewróconym drzewem, potem taki jeden dłużący się w połowie drogi między łążynem a zamkiem. Dodatkowo w 2011 był podjazd pod łązyn, i chyba pod zamek też był. Oczywiście wszystkie to podjazdy z pradoliny wisły, a więc każdy w okolicach 30-40m przewyzszenia, ale jak na ten teren to większych nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Racja, o tym pierwszym zapomniałem wspomnieć, a ten przy bazie paliw to ominałem. Pojechałem jakoś inaczej. A Łążyn-Zamek to nie podjazd... na razie na 3 maja zapowiadają burzę z deszczem: http://www.twojapogoda.pl/polska/kujawsko-pomorskie/torun/16dniowa Na dodatek kilka wcześniejszych dni też ma być deszczowych. Zapowiada się ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Nie Łązyn-Zamek, tylko asfaltami pod Zamek i pod Łążyn. Nie powiesz mi że to nie są podjazdy, tam się peletony rwą na lokalnych wyścigach. Ale w 2012 ich nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 ...potem taki jeden dłużący się w połowie drogi między łążynem a zamkiem... O ten mi chodziło... Może piszemy o jakiś różnych. Jechałem tam akurat polną drogą, która rzeczywiście wznosiła się cały czas. Ten odcinek akurat pokrywa się z mapą trasy tegorocznej, raczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.