Skocz do zawartości

[Rama]Jaka rame na poczatek?

GeenQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak juz pisalem ze zaczynam skladac mtb to teraz mam problem nad zakupem ramy.Doradzcie mi co kupic.

Moj budzet to 500zl

Cel Jazdy po lasach male skoki jazda asfaltem okolo 30-40km

Mam 175 i waze 57kg

jeszcze taka mala moja uwaga ze zalzy mi na wadze

Z gory dziekuje:-)

Napisano

Czuję ze temat poleci bo tyle tego jest że wystarczy poczytać, no ale....

Jak zrezygnujesz ze skoków to coś z oferty Accenta w rozmiarze 18" lub używka. Ewentualnie Leaderfox, jeszcze tańsza ale cięższa, nic innego w tej cenie bardzo nie kupisz.

Napisano

Jeśli mówisz o tej:

Rama Kellys Oxygen 17,5'' gratisy wys free (3109133900) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jeśli sprzedawca pisze prawdę to można brać, zwłaszcza że jeszcze droga sztyca ci wpada.

Tylko jeszcze na stronie Kellys zweryfikować czy faktycznie rama występuje w takim rozmiarze i jak tam z geometrią bo zupełnie się nie orientuję.

No dobra patrzyłem sam.

Rozmiar się zgadza, rama ma 580mm długości efektywnej to jak dla rozmiaru 17,5 przyzwoicie, można się nad nią poważnie zastanowić.

Napisano

Jeśli planujesz skoki, to znowu nie przesadzaj z wagą i omijaj "Kelisy" (za dużo wątków w sieci o pękających ramach):

A Broken Frame 2

PS: pod V-ki ma być ta rama czy pod tarcze?

A kellys Oxygen??

Co o niej sadzicie??

Napisano

W ten sposób to nic nie kupować bo o każdej marce się takie rzeczy znajdzie. Bez przesady. A co do skoków nie takie ramy nie ta cena.

Napisano

znaczy te skoki to nie takie jakies to zadko max na wys. 30 cm ale zadko

@up

lepiej bylo by pod tarcze

Przepraszam za ppp ale ni moge zedytowac.

Zastanowilem sie nad tymi skokami przemyslalem to i z nich zrezygnowalem

czyli ta jazda to taka kamieniste drogi lasy... Ale zalezy mi na wadze okolo 1700g

Napisano

No nie wiem bo sie nie znam.Pragne zlozyc rower aby wazyl -/+ 13kg i aby byl dobry do jazdy w wyzej wymienionym terenie.Doradzcie mi moze co wy byscie zrobili/kupili.

Napisano

Złożyć rower o wadze 13kg na ramie ważącej mniej niż 2kg to żaden problem. U mnie rama + damper ważą prawie 3kg, a koła to małe kowadełka - prawie 2,5kg (same koła, bez opon czy dętek). Mimo to waga całego roweru nieznacznie przekracza 13,6kg i to bez żadnych części z najwyższej półki.

Jeśli zaś chodzi o pękające Kellysy, kilka lat temu rzeczywiście byłą to pękająca firma. Dziś to już inna bajka.

I skoro już przekroczyliśmy granicę 500zł, proponuję: PEAK Accent | Ramy, Części | Velo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...