- 0
Rower na wycieczki asfalt / szuter oraz do szybkiej jazdy.
-
Podobna zawartość
-
- 8 odpowiedzi
- 388 wyświetleń
-
- 15 odpowiedzi
- 541 wyświetleń
-
- 6 odpowiedzi
- 1 003 wyświetleń
-
- 5 odpowiedzi
- 491 wyświetleń
-
- 11 odpowiedzi
- 1 121 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Patz
Witam wszystkich.
Na co mam zwracać uwagę aby kupić rower który spełni poniższe wymagania ? :
- Szybka jazda po mieście ( na co zwrócić uwagę, jakie przerzutki, opony czy coś jest jeszcze ważnego ? )
- Czasem wyskok na utwardzoną drogę, a nawet leśną ( używałem szosowego bieżnika w moim starym górskim rowerze i było ok )
- Chciał bym aby rower miał dobre hamulce ( czy muszą to być hydrauliczne ? rozumiem że tarczowe tak ale również prosił by o wasze zdanie )
- amortyzacja nie jest wymagana ale dobrze aby była ( nie posiadałem amortyzatorów w poprzednim ale chciał bym posiadać chociaż przednie - widziałem parę rodzai i nie wiem które są najtrwalsze )
Oraz mam pytania:
- mój wzrost to 180 cm jakie parametry powinien posiadać rower ( jaka rama oraz koła, jak to obliczyć ? )
- zostawiam rower często w klatce schodowej przypięty do rury ciepłowniczej czy istnieje jakaś blokada która może utrudnić kradzież złodziejowi ?
- na pewno będę chciał zakupić używany rower, w cenie ok 1200 zł. Mniejsza strata jak mi go ukradną.
Dodam jeszcze że na moim starym "góralu, wymieniłem jedynie opony na szosowe. Po mieście poruszam się na krótkich odcinkach do 40 km/h, poruszam się jedną trasą systematycznie a przy okazji mierzę GPS prędkość na całej długości trasy, w domu oglądam wyniki na mapie.
Pozdrawiam wszystkich rowerzystów z góry dziękuje za odpowiedzi.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.