loczek97 Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Czołem Tak jak w temacie mam zamiar jechać na grunwal rowerem i teraz czy ktos kiedy kolwiek jechał i opisał by mi trase. Potem nasowają sie pytania: czy dam sobie rade jakko początkujący rowerzysta i jak sie wyposazyć ????? Z góry dzięki za odpowiedzi i poprosił bym dokładny opis bo pierwszy raz wybieram sie w taką podróż ;D
kapelarz Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Na początek bym potrenował skoro masz wątpliwości czy dasz rade.Zabrałbym ze sobą telefon i gotówkę podstawowe narzędzia i plecak nie zapominając o wodzie , co do trasy nie znam tych terenów ale zawsze w Google wpisuje punkt A i punt B i wybieram trasę dla pieszego i o to co wyszło http://goo.gl/maps/UAjWd To jest ponad 100 km więc jak najbardziej do zdobycia
yacek12 Napisano 19 Marca 2013 Napisano 19 Marca 2013 http://yacek.bikestats.pl/c,15025,Przy-granicy-o-Kaliningradzki.html Na tej stronie masz ślady gps - dzień siódmy, ósmy i dziewiąty. Wystarczy wprowadzić niewielkie modyfikacje i gotowe.
dymcio111 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Poszukaj sobie map Compass mogą ci się przydać. Na nasze województwo jest kilka wersji. Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2
cracovia Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Czołem Tak jak w temacie mam zamiar jechać na grunwal rowerem i teraz czy ktos kiedy kolwiek jechał i opisał by mi trase. Potem nasowają sie pytania: czy dam sobie rade jakko początkujący rowerzysta i jak sie wyposazyć ????? Z góry dzięki za odpowiedzi i poprosił bym dokładny opis bo pierwszy raz wybieram sie w taką podróż ;D Sprawa jest prosta. Kup sobie mapy tego odcinka, najlepiej w skali 1:50000. Następnie wyznacz trasę, która poprowadzi przez jak najcieńsze drogi, dróżki, pola i lasy i przerysuj ją do zwykłego zeszytu. I w drogę.
loczek97 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Napisano 5 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedzi pomogły dosyc. Ale czekam na dalsze ;D
loczek97 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Napisano 10 Kwietnia 2013 http://yacek.bikestats.pl/c,15025,Przy-granicy-o-Kaliningradzki.html Na tej stronie masz ślady gps - dzień siódmy, ósmy i dziewiąty. Wystarczy wprowadzić niewielkie modyfikacje i gotowe. Właściwie to ja mieszkam na żuławach a dokładniej w Nowym Dworze Gdańskim osobiście nigdy nie jeżdze na tujsk bo jest to strasznie niebezpieczna droga a podczas sezonu to już w ogóle ;]
yacek12 Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Właściwie to ja mieszkam na żuławach a dokładniej w Nowym Dworze Gdańskim osobiście nigdy nie jeżdze na tujsk bo jest to strasznie niebezpieczna droga a podczas sezonu to już w ogóle ;] Wcale nie musisz jechać na Tujsk. Ja to bardzo dobrze rozumiem bo sam zostałbym tam skasowany w trakcie jednego z moich wcześniejszych wypadów. Zresztą to tylko krótki odcinek, szybko uciekłem z tej drogi. Ślady gps stanowią tylko wskazówkę, nic więcej. Chcesz korzystaj , nie, to nie ma sprawy.
Matiss Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Siemano.Zakładam że będziesz chciał jechać na obchody bitwy, tak?Jeżeli będę na miejscu w tym czasie to na pewno też będę jechał z Ostródy. Więc około 40 km można jechać razem. Tylko do Grunwaldu jedziesz? Powrót jakoś załatwiasz samochodem czy jak ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.