Skocz do zawartości

[buty] SPD do biura :)

rzezniol

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tak że potrzebuję drugą parę SPD bo ...

- zdarzało mi sie ze buty nie zdążyły wyschnąć po wcześniejszym mokrym wypadzie ...

- potrzebuję butów na rodzinne wypady w ktorych bede mogł coś zwiedzić czy posiedzieć przy grilu

Przy okazji chciałbym przemycić użyteczność tych butów w pracy ... Dlatego szukam obuwia co nie stuka blokiem ...

TapaTalknięte z Andka

Ale butów niestukających nie ma :)

Chcesz takich które nie stukają blokami - kup wyczynowe sportowe "dechy" podeszwanie będzie się uginać ani milimetr przy chodzeniu, blokiem stukał nie będziesz za to plasticzanym bieżnikiem owszem. Druga opcja to coś z serii MT siemano. Możesz też przerzucić się na platformy lub odkręcać bloki po przyjeździe do pracy.

Najsensowniejszym rozwiązaniem są "cywilne" buty. Również moim zdaniem dorabiasz sobie na siłę praktykę do praktyki :) Żadne buty rowerowe nie będą tak wygodne w chodzeniu jak zwykłe buty. Nie kupuj drogich skoro istnieje ryzyko kradzieży i zostawiaj je w pracy.

Przez 10 lat w pracy używałem butów "z podwórka", bywało to uciążliwe szczególnie w zimie, gdy miałem na nogach ocieplane ciężkie buty zimowe. Nie było to dobre ani dla mnie ani dla butów. Obecnie zawsze przebieram i cieszę się że spłynęła na mnie taka mądrość życiowa.

Mam jednego kolegę który w pracy nosi buty spd, używa ich też jako butów wyjściowych i budowlanych. Osobiście uważam to za nawiedzone :)

• Mod Team
bede mogł coś zwiedzić czy posiedzieć przy grilu Przy okazji chciałbym przemycić użyteczność tych butów w pracy ... Dlatego szukam obuwia co nie stuka blokiem ...

No dokładnie - "niestukających" butów SPD nie ma. Wiem, że pisałeś też o tym, że przesadnej elegancji u Ciebie w pracy nie ma. Ale buty jednocześnie do pracy, na rower i grilla, to chyba nie najlepsze rozwiązanie. A co będzie jak Ci na nie tłuszczyk z kiełbaski, albo musztardka skapnie? ;) Po tym straszne plamy zostają na obuwiu, czasem nie do usunięcia.

Kup jedną tanią parę obuwia cywilnego do pracy i do tego drugą parę SPD i będziesz miał "święty spokój".

A te materiałowe/szmaciane/zamszowe Shimano na pewno Ci się trochę "rozlezą".

Pzdr

Istnieją, turystyczne Shimano z tego co się orientuje mają najgłębiej schowane bloki i w miarę "cywilny" wygląd. Jak się delikatnie chodzi to w ogóle nie stukają.

11250372444d077cc98d92e.jpg

Jaki to model? Nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepie :/

@@jon, SH-MT20 ...

No dobra panowie nagnę moje zasady i kupie więcej obuwia niż miałem zamiar :) ...

Skoro jest szansa że MT41 się rozejdą to chyba decyzja w kwestii SPD zapadła ...

Jeszcze tylko trzeba poszukać jakiegoś taniego, przewiewnego zmiennego...

Co nie zmienia faktu że i tak SPD`ki przetestuje w roli obuwia biurowego ;D

Pzodrawiam

Shimano MT20... Do czasu aż podeszwa się lekko nie zetrze to większość butów SPD tego typu nie stuka blokami (przy założeniu, że chodzimy po idealnie równym podłożu i zbytnio nie wyginamy buta). Gdy podeszwa zrówna się z blokiem (a to może nastąpić szybciej niż byśmy chcieli) zaczynamy stepować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...