Skocz do zawartości

[rower] Podróbki?

trolololo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie. Czy istnieją jakieś podróbki rowerów Krossa? Czy raczej jak rama ma naklejki i malowanie Krossa to nie mam się czego obawiać?

Pytam, bo mam kilka podejrzanie tanich ofert kupna i nie chcę się naciąć.

Napisano

Ok, dzięki za odpowiedzi.

Na co zwrócić uwagę przy odbiorze roweru?

Od 11 lat mam rower z komunii, teraz wymieniam go na coś porządnego i nie chcę stracić kasy. Kupuję prawdopodobnie Krossa Level A2/A3

Napisano

ramy krossa nie mają naklejek,przynajmiej te co wiem to na 100% molowanie mają (level i hexagon) takze naklejek u nich nie zagoscisz..

Nie prawda, kross-y mają naklejki w słabszych grupach tzn. hexagon itp. :) Ale w 2012 już tego nie było. We wcześniejszych latach mieli.

Napisano

Ok, dzięki za odpowiedzi.

Na co zwrócić uwagę przy odbiorze roweru?

Od 11 lat mam rower z komunii, teraz wymieniam go na coś porządnego i nie chcę stracić kasy. Kupuję prawdopodobnie Krossa Level A2/A3

na rame, czy nie jest popekana. ogolny stan osprzetu bo moze sie okazac ze jesli mowimi tu rowerze uzywanym bedzie on caly do wymiany i koszty wzrosna. ja bym prosil o dowod zakupu, nie ma co kusic losu. bierznik w oponach. a jesli to rower nowy to tak samo z rama, moze miec jakas wade po prostu. i szukac jakis sladow malowania "warszatowego". jesli lakier bedzie rowno polozony to raczej nie ma sie czego bac. cena moze byc niska bo moze to byc model z kilku lat wstecz i sklepy chca sie takich po porstu pozbyc by zrobic sobie miejsce na nowsze modele, a to swietna okazja.

Napisano

A takie moje pytanie, kto by podrabiał ramę Kross'a. Wydaję mi się, że jest to mało dochodowe, i nie chciało by się bawić ludziom w takie coś nawet chińczykom.

Napisano

A takie moje pytanie, kto by podrabiał ramę Kross'a. Wydaję mi się, że jest to mało dochodowe, i nie chciało by się bawić ludziom w takie coś nawet chińczykom.

dokladnie jw. kross nie jest marka z kosmosu i bawic sie w podrabianie roweru za nie jakies wielkie pieniadze mija sie z celem.

Napisano

To moze najpierw jak uzywka to daj link do aukcji/pare fotek czy cos,lub przynajmiej rocznik itd. bo tak to nawet na śrubki czy sa pordzewiałe możesz zwrocic uwage przy kupnie :)

Level A6 2011:

Dropbox - kross

Na zdjęciach widać obdartą ramę.

Napisano

To nie 2011 haha 2009-2010 chyba..A po za tym to chyba orginal...Otarcia od linki a to od łańcucha,a to od opierania itd.Moim zdaniem nei warto kupowac 3 letniego - 4 letniego roweru :/

Hmmm... Przy odbieraniu paczki mam otrzymać wszystkie papiery. Rower ma być z (kupiony przynajmniej w tym roku) 2011.

Może model z 2010, a kupiony dopiero w 2011?

Na ile byś go wycenił?

Kross Level A6 2011 napęd slx, amortyzator ROCK SHOX dart 2, korba truvativ, opona tył schwalbe nobby nic, przód smart sam, koła 26, rama 20

Napisano

Zawsze można pozostawić ramę od A10, a wpakować Tourneya, czy innego Altusa i sprzedać nieświadomemu człowiekowi po promocyjnej cenie...

Napisano

Nie jest to podróbka:D

Możesz porównać z moim jak klikniesz w mój rower.

To rocznik 2010 na 100% (miały Darta 2), 2009 miały Darta 3 z blokadą na kierownicy a 2011 to już zupełnie inne malowanie.

Ta rama już tam ma że się strasznie drapie, moja mimo dbania wygląda jakby żwirem ją sypać.

Generalnie od nowości raczej nic w nim zmieniane nie było . Jedynie widzę klocki KLS z tyłu i zmienioną oponę tylną z fabrycznego Smart Sama na Nobbiego. To dobrze bo przód jeszcze pojeździ a tył masz nowy(chyba że używaną założył :P). Zapytaj ewentualnie o amor, czy był czyszczony i psikany regularnie i licz się z ewentualnymi kosztami wymiany części napędu. Nic straszniejszego niż owa kaseta i łańcuch raczej Cię nie może spotkać :). Jeśli cena dobra to bierz.

Napisano

Nie jest to podróbka:D

Możesz porównać z moim jak klikniesz w mój rower.

To rocznik 2010 na 100% (miały Darta 2), 2009 miały Darta 3 z blokadą na kierownicy a 2011 to już zupełnie inne malowanie.

Ta rama już tam ma że się strasznie drapie, moja mimo dbania wygląda jakby żwirem ją sypać.

Generalnie od nowości raczej nic w nim zmieniane nie było . Jedynie widzę klocki KLS z tyłu i zmienioną oponę tylną z fabrycznego Smart Sama na Nobbiego. To dobrze bo przód jeszcze pojeździ a tył masz nowy(chyba że używaną założył :P). Zapytaj ewentualnie o amor, czy był czyszczony i psikany regularnie i licz się z ewentualnymi kosztami wymiany części napędu. Nic straszniejszego niż owa kaseta i łańcuch raczej Cię nie może spotkać :). Jeśli cena dobra to bierz.

Faktycznie masz ten sam model.

Ta "gąbka" to nałożona jest już przy kupnie do ochrony http://screenshooter.net/8929459/wgimaww ?

Ogólnie jak czytam o Krossach to lakier z nich schodzi na potęgę.

Części najwyżej będę później po kolei wymieniał. Dzięki za opinie.

Napisano

Tak i podziwiam że właściciel tego roweru jeszcze ją ma. Moja po miesiącu nadawała się do wywalenia. Nie lubię tych gąbek bo się zwijają. Lepsza jeśli już jest tzw. płetwa rekina:)

Napisano

Tak i podziwiam że właściciel tego roweru jeszcze ją ma. Moja po miesiącu nadawała się do wywalenia. Nie lubię tych gąbek bo się zwijają. Lepsza jeśli już jest tzw. płetwa rekina:)

Dzięki. Jak będę potrzebował pomocy jak już go dostanę to będę pisał. :)

Napisano

Powiem jak już wszystko doprowadzę do końca.

Od 2 tygodni ciągle przepuszczam okazje, bo zwlekam i nagle ktoś przelicytowuję cene, którą ustaliłem.

Napisz do mnie prywatną wiadomość z propozycją ceny to ci odpisze. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...