Skocz do zawartości

[sopdenki] luźne do 100zł

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam spodenek rowerowych do xc. Chodzi mi o luźne żeby nie były takie obcisłe. Fajnie jakby miały taką miękką wkładkę pod tyłek i może kieszenie. Oczywiście wszystko w rozsądnej cenie. Widziałem z foxa spodenki ale cena 250 zł mnie trochę odpycha nie chce wydać aż takiej sumy. Jakieś propozycje ?

Wszystko zalezy jak duzo jezdzisz. Jesli to jazda rekreacyjna to wystarczy ci oferta z Lidla, ja kupilem pare rzeczy z Lidla (bielizna termo, spodenki kolarskie 3/4) do ciorania podczas treningow w zime, jesli cos sie stanie to przynajmniej nie szkoda. Jesli trenujesz bardziej powaznie, to wtedy warto kupic cos lepszego. Ja wtedy korzystam glownie z ofert allegro.

W tamtym roku zrobiłem ponad 3kkm w terenie plus 1kkm szosa + starty w różnych zawodach. Teraz planuje więcej. Mam takie obcisłe spodenki, koszulkę i bluzę. Chcę kupić też luźne spodenki na treningi. Więc coś w miarę dobrego by się przydało.

Kupiłem te Mimo Bonzai i jak je na żywo zobaczyłem to czym prędzej odesłałem z powrotem. Na zdjęciu wyglądają na dosyć smukłe a w rzeczywistości, po założeniu okazały się godne miana worka po ziemniakach. Pewnie dlatego cenę obniżyli.

Wcześniejszy model, którego niestety już nie szyją o nazwie Mimo Alamo to był całkiem udany model niedrogich szortów. Kupiłbym je chętnie drugi raz. Teraz kupię sobie spodenki Berkner Ryan tylko czekam aż rozmiar M doszyją na wiosnę - ten model droższy ale świetnie się prezentują.

http://www.hike.pl/meskie-szorty-rowerowe-berkner-ryan-czarne.html

Mam te z decathlonu za 120zł i odradzam - wkładka jest do kitu i właściwie to mi przeszkadzały w jeździe zamiast pomagać. Z luźnych szortów też teraz szukam i bardzo spodobały mi się szorty jak na zdjęciu firmy prologo ale nie potrafię ich nigdzie w internecie zlokalizować.

45118660.jpg

Jeśli ci nie zależy bardzo na wkładce pod tyłek (mi to się tylko od tego d..poci) to zobaczył bym w Decathlonie na stoisku wspinaczkowym spodenki firmy Simond (109zł).

Mam takie i 100% zadowolenia.

-Mocny materiał

-Spodenki luzne ale jednocześnie nogawki nie za szerokie (wspinaczkowe więc przylegające ale wygodne) tak że w trakcie jazdy się nie podwijają i nie podwiewa.

-Sporo kieszeni.

-Dobrze trzymają się tyłka bo gumka + guzik, bardzo wygodne.

Ja długo szukałem dla siebie spodenek i to był strzał w 10.

Spodenki rowerowe z Decathlona to jakieś nieporozumienie. Oprócz wkładki z rowerem mają niewiele wspólnego, totalnie niewygodne ( i to nie tylko moja opinia ).

Jeśli ci nie zależy bardzo na wkładce pod tyłek (mi to się tylko od tego d..poci) to zobaczył bym w Decathlonie na stoisku wspinaczkowym spodenki firmy Simond (109zł).

Mam takie i 100% zadowolenia.

-Mocny materiał

-Spodenki luzne ale jednocześnie nogawki nie za szerokie (wspinaczkowe więc przylegające ale wygodne) tak że w trakcie jazdy się nie podwijają i nie podwiewa.

-Sporo kieszeni.

-Dobrze trzymają się tyłka bo gumka + guzik, bardzo wygodne.

Ja długo szukałem dla siebie spodenek i to był strzał w 10.

Spodenki rowerowe z Decathlona to jakieś nieporozumienie. Oprócz wkładki z rowerem mają niewiele wspólnego, totalnie niewygodne ( i to nie tylko moja opinia ).

Chodzi Ci o te rybaczki? http://www.decathlon.pl/rybaczki-man-id_8204384.html

No właśnie widzisz....

One są z takim jakby zaszyciem na kolanie ( przepraszam nie wiem jak to nazwać). To sprawia że to wszystko się fajnie trzyma i w chłodniejsze dni nie czuć tak wygwizdu po nogach. Dla mnie to plus ta długość jak miałem przed kolano to wiecznie mi to podjeżdżało pod jaja ;).

Zresztą chyba najlepiej przymierzyć. Moja taka mała rada, ja sobie wziąłem numer mniejsze niz bym wziął do zwykłego chodzenia. Po prostu wtedy jeszcze fajniej przylegają i opinają tyłek ;)

Przy wzroście 178 i średniej budowie wziąłem sobie M.

Te szorty których szukam to chyba jednak nie są prologo (pewnie tylko reklama) tylko też cannondale bo z boku mają napis tej firmy = wiecie co to może być za model?

Podoba mi się że mają takie ściągacze na końcach nogawek.

W decathlonie mają coś w okolicach 129 dość spoko wykonane spodenki.

Osobiście posiadam z Rogelli takie do kolan. Tak do +15-20 stopni się w nich jeździ w miarę spoko. Powyżej trochę jajka się gotują :-P No i wkładka jest taka sobie.

Jeśli trochę podwyższysz fundusz polecam spodedki Mimo Ranch http://www.mikesport.pl/mimo-ranch-szorty-rowerowe.html

gacie w wkładką wykonane z dziurkowanego materiału. Możesz pedałować nawet w wyższych temperaturach bez dyskomfortu i wkładka zdecydowanie lepsza od tych rogelli. Materiał samych spodenek też jest mocny. Zdecydowanie polecam. Najlepsze jakie miałem

• 1 miesiąc temu...

W spodenki warto zainwestować, naprawdę :) 

W tamtym roku kupowałem wszystko po raz pierwszy i popełniłem wiele błędów. Najpierw wziąłem Rogelli Marsala (http://www.cycleshop.pl/rogelli-marsala-szorty-rowerowe,id1875.html) niby fajne, ale brak gumki szybko spowodował, że były na mnie za duże... A nie ma tam żadnego ściągacza żeby to jakoś przytrzymać. Teraz po zimie znowu są ok (przytyło się :P) , ale tez nie leżą zbyt dobrze, ogólnie nie polecam.

Potem kupiłem sobie Rogelli Buccino, kolejne 120zł, http://www.cycleshop.pl/rogelli-buccino-szorty-na-rower,id1049.html jeżdżę głównie w nich, są bardzo wygodne, mają gumkę, co jest dla mnie wielkim plusem, ale teraz jak myślę, to zamiast dwóch par spodenek średniej jakości mogłem kupić sobie Endura Humvee za te 220 i mieć naprawdę świetne spodenki... ale zawsze szkoda kasy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...