flor12ek Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Witam Zima ma się ku końcowi więc wczoraj odpaliłem rower (bike manufaktur magic 8 )i okazało się że po zimie makabrycznie skrzypi przedni amorek.Proszę o info czy to jest rozbieralne i ewentualnie jak to rozebrać i usunąć awarie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Na dole są małe śrubki na imbusa, odkręcasz je i zdejmujesz dolne golenie . Potem smarujesz jakimś smarem shimano ( nie zbyt gęstym) i powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Tylko czemu akurat smar Shimano? Do takiego widelca nie ma sensu kupować drogiego smaru, ŁT-43 wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Smarowałem swój ŁT, jest zbyt gęsty i amor troszkę ciężej chodzi, po za tym pracuję w serwisie i takie amory smarujemy zawsze smarem shimano i chodzą o wiele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Weź tylko pod uwagę, że CR 860 to widelec klasy odrobinę wyższej niż wypusty Zooma i skoro już skrzypi, swoje przeżył. A tubka smaru Shimano, Park Toola czy Motorexa (ten kolor... ) jest pewnie warta tyle, co cały ten widelec. Zaś ŁT-43 zawsze się gdzieś znajdzie. Jak nie w domu, to u sąsiada. Ze swoich doświadczeń z takimi widelcami wiem też, że w rozruszaniu ich pomaga wymieszanie smaru z odrobiną oleju, chociażby i silnikowego. Uważam po prostu, że szkoda inwestować w ten sprzęt jakiekolwiek pieniądze. W serwisie zawsze ma się pod ręką coś lepszego. W domu niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flor12ek Napisano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 NOOOO pięknie:) Okazuje się że moja duma na szlaku kwalifikuje się na smar ŁT 43 albo raczej na złom,czyli dolina Jako że zawodowym kolarzem nie zostane to spróbuje to przesmarować i jakoś rozebrać ,dziękuje bardzo za pomoc,rano zabieram się za szukanie rzeczonych imbusów Na dole są małe śrubki na imbusa, odkręcasz je i zdejmujesz dolne golenie . Potem smarujesz jakimś smarem shimano ( nie zbyt gęstym) i powinno być ok. Przekopałem cały amorek (prawie z lupą) na dole sa jakieś technologiczne otwory ale żadne z imbusem Może cr860 ta jakis nierozbieralny model a może wiesz gdzie jest jakis techno rysunek tego modelu? Łapy mi opadły a jechać trzeba ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dokumentacja CR860 może i gdzieś istnieje, ale nie jest ogólnodostępna. Myślę jednak, że jest zbudowany jak wszystkie podobne modele: klik1 lub klik2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.