Skocz do zawartości

[amortyzator] suntour cr860 skrzypi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zima ma się ku końcowi więc wczoraj odpaliłem rower (bike manufaktur magic 8 )i okazało się że po zimie makabrycznie skrzypi przedni amorek.Proszę o info czy to jest rozbieralne i ewentualnie jak to rozebrać i usunąć awarie.

Weź tylko pod uwagę, że CR 860 to widelec klasy odrobinę wyższej niż wypusty Zooma i skoro już skrzypi, swoje przeżył. A tubka smaru Shimano, Park Toola czy Motorexa (ten kolor... :D) jest pewnie warta tyle, co cały ten widelec. Zaś ŁT-43 zawsze się gdzieś znajdzie. Jak nie w domu, to u sąsiada. Ze swoich doświadczeń z takimi widelcami wiem też, że w rozruszaniu ich pomaga wymieszanie smaru z odrobiną oleju, chociażby i silnikowego.

Uważam po prostu, że szkoda inwestować w ten sprzęt jakiekolwiek pieniądze. W serwisie zawsze ma się pod ręką coś lepszego. W domu niekoniecznie.

NOOOO pięknie:)

Okazuje się że moja duma na szlaku kwalifikuje się na smar ŁT 43 albo raczej na złom,czyli dolina :(

Jako że zawodowym kolarzem nie zostane to spróbuje to przesmarować i jakoś rozebrać ,dziękuje bardzo za pomoc,rano zabieram się za szukanie rzeczonych imbusów

Na dole są małe śrubki na imbusa, odkręcasz je i zdejmujesz dolne golenie . Potem smarujesz jakimś smarem shimano ( nie zbyt gęstym) i powinno być ok.

Przekopałem cały amorek (prawie z lupą:))

na dole sa jakieś technologiczne otwory ale żadne z imbusem Może cr860 ta jakis nierozbieralny model a może wiesz gdzie jest jakis techno rysunek tego modelu?

Łapy mi opadły a jechać trzeba :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...