Skocz do zawartości

[bębenek]sposob na rozkrecenie bębenka

radeq12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, macie jakis sposob na rozkrecenie bebenka?? mlotkiem i srubokretem nie daje rady, a klucza dzis nie uswiadcze... jest na to jakis inny, skuteczny sposob??

Napisano

Napisał, że klucza nie dostanie. Płaskownik o odpowiedniej szerokości i odkręcisz. Ja kupiłem klucz, ale z tego co wiem płaskownikiem da się to spokojnie zrobić i teraz trochę żałuje, że wydałem te 15 zł, bo bębenka się tak często nie rozkręca, ale trudno. ;)

Napisano

szukam i szukam czegos o takiej szerokosci i wlasnie znalezc nie moge, 15 czy 20zl to nie problem, objechalem sklepy w okolicy i nie ma :/ mam rozbabrany rower a na jutro mi potrzebny...

Napisano

No nie problem, ale z dostępnością jest problem. Ja swój upolowałem po prawie roku. Akurat się pojawił na allegro i go zauważyłem. Tutaj nie cena, a dostępność jest problem, bo tego nigdzie nie można dostać. To idź do ciastoramy i kup płaskownik, albo jakiś metal o tej szerokości. Bardziej pewne niż jakbyś objechał wszystkie sklepy. W moim rowerowym nie mogli dostać takiego klucza kiedyś to dowiedziałem się, że sami u tokarza dorabiali.

Napisano

Ja też używam płaskownika i klucza zaciskowego do bębenka i ten sposób naprawdę daje radę. Tak jak napisał lyndowss szybciej kupisz płaskownik niż originalny klucz.

Napisano

czyli to jedyny "domowy" sposob? po castoramach i innych juz dzis ciezko polatac bo jestem po piwku a i kierowcy brak :))

Napisano

kombinowalem i udalo sie za pomoca klucza nastawnego i mlotka... czytalem ten poradnik i nie tylko ten i imo (w moim przypadku) srubokretem to jedynie mozna sobie w pupie pogrzebac... dzieki za zainteresowanie, pozdrawiam!!!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mi się kilka razy udało rozkręcić dwoma wkrętakami płaskimi - wstawiam w miejsce osi np. klucz imbusowy 8 mm lub jakiś pręt, o niego opieram wkrętak (leży równolegle do szprych), jego końcówka wchodzi w wycięcie do odkręcania - drugi wkrętak identycznie, łapię za chwyty wkrętaków i kręcę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.