pukiel Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Witam serdecznie. Jestem posiadaczem Avid Juicy 3 przód oraz tył aktualnie przymierzam się do odpowietrzania, zmianie okładzin oraz kupno adaptera i tarczy 180 na przód. Średnio zadowolony z nich jestem, a też dużą kwotą nie dysponuję aktualnie na zmianę na coś konkretnego. Znalazłem na allegro Hamulce Magura Julie + tarcze 160/180 + adapter oraz Avid Elixir 3, lecz bez tarcz. Są to propozycje godne, a zwłaszcza Magura, aby inwestować w nie pieniądze czy nie różnią się jakoś strasznie od tych które aktualnie posiadam. Proszę również o propozycje innych hamulców tak do 500zł komplet wraz z tarczami na przyszłość Serdecznie dziękuję Pozdrawiam Przepraszam za post pod postem, lecz nie mam opcji edycji, a zapomniałem dodać istotną rzecz: Hamulce z przeznaczeniem FR, lekkiego DH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Tylko troszkę ponad http://bikecenter.pl/index.php?p7298,magura-mt4-2-180-180mm-przod-i-tyl-hamulce Na tej stronie są też fajne tanie Hayesy. Avidy bym sobie odpuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Może Shimano BR-M596? Może i nie są do "FR, lekkiego DH", ale powinny być lepsze od Juicy 3. Sam posiadam Juicy 3 i osobiście nie narzekam, ale ja cisnę na tarczach 203/185 i klockach metalicznych, w dodatku ważę tylko 55kg, wiec same hamulce nie maja pode mną ciężko. Kolega ma Elixira 3 z tarczą 203 (na przodzie) i muszę powiedzieć że moje Juicy 3 się Elixira nie umywają. Mimo tego, Avida bym odpuścił, kiepsko u nich w ostatnich latach. Ja swoje kupiłem używane po dosyć okazyjnej cenie wiec nie żałuję, ale nowych bym nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Jako dwuletni użytkownik Julie - stanowczo odradzam. Wieczny problem z uszczelkami, a i siła nie powala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 mało było rozmów nt. wyboru hamulców ? W kółko trzeba o tym samym ? Litości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.