Skocz do zawartości

[hamulce] Porównanie tarczówek hydraulicznych.

pukiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem posiadaczem Avid Juicy 3 przód oraz tył aktualnie przymierzam się do odpowietrzania, zmianie okładzin oraz kupno adaptera i tarczy 180 na przód. Średnio zadowolony z nich jestem, a też dużą kwotą nie dysponuję aktualnie na zmianę na coś konkretnego. Znalazłem na allegro

Hamulce Magura Julie + tarcze 160/180 + adapter oraz Avid Elixir 3, lecz bez tarcz.

Są to propozycje godne, a zwłaszcza Magura, aby inwestować w nie pieniądze czy nie różnią się jakoś strasznie od tych które aktualnie posiadam.

Proszę również o propozycje innych hamulców tak do 500zł komplet wraz z tarczami na przyszłość :)

Serdecznie dziękuję

Pozdrawiam

Przepraszam za post pod postem, lecz nie mam opcji edycji, a zapomniałem dodać istotną rzecz: Hamulce z przeznaczeniem FR, lekkiego DH

Może Shimano BR-M596? Może i nie są do "FR, lekkiego DH", ale powinny być lepsze od Juicy 3.

Sam posiadam Juicy 3 i osobiście nie narzekam, ale ja cisnę na tarczach 203/185 i klockach metalicznych, w dodatku ważę tylko 55kg, wiec same hamulce nie maja pode mną ciężko. Kolega ma Elixira 3 z tarczą 203 (na przodzie) i muszę powiedzieć że moje Juicy 3 się Elixira nie umywają.

Mimo tego, Avida bym odpuścił, kiepsko u nich w ostatnich latach. Ja swoje kupiłem używane po dosyć okazyjnej cenie wiec nie żałuję, ale nowych bym nie kupił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...