szewka Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam! Chcialem dzis wyczyscic pierwszy raz łańcuch w moim rowerze tylko nie wiem jak rozpiąć spinke bo mam chyba dosc nietypową >> http://www.google.pl/imgres?start=243&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=713&tbm=isch&tbnid=DBcWy82CZXCzLM:&imgrefurl=http://www.forumrowerowe.org/topic/19803-spinkaczy-nie-oslabia-lancucha/page__st__20&docid=aGqnwa8Lg9jieM&imgurl=http://img358.imageshack.us/img358/5476/connexyg1.jpg&w=187&h=148&ei=B5FDUZqVJ8TfOdGFgaAB&zoom=1&ved=0CL4BEIQcMD44yAE&ved=1t:3588,r:62,s:200,i:190&iact=rc&dur=1558&page=11&tbnh=118&tbnw=143&ndsp=27&tx=93&ty=54 I nie mam pojecia jak ją zdjąć i pozniej zamontować Ps. nie wiem czy dobry dział i mam nadzieje na szybkie odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Eee tam nietypowa spinka Shimano wg. producenta jednorazowa, więc możesz ją nawet przeciąć, chociaż ludzie podobno z powodzeniem używają jej nie raz. Trzeba wygiąć łańcuch tak żeby pin wyskoczył przez okrągłe rozszerzenie w płaskiej części Tu masz montaż wystarczy że obejrzysz od tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas1995 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 musisz zdejmować łańcuch do mycia? ja myję karcherem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Lukas1995 wyobraź sobie ze łancucha sie nie myje wodą tylko najlepiej go zamoczyc w benzynie ..?? -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leppido Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 To bardzo źle bo łańcucha się nie myje tylko odtłuszcza, czyści i smaruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 no to mialem na mysli>> kapiel w benzynie, po wysuszeniu smarowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 ja myję karcherem jakbym wymył karcherem i zostawił do wyschnięcia, to na pewno łańcuch zardzewiały. Wystarczy już w deszczu jechać i nie wytrzeć porządnie, zaraz się zbiera rdza. Proponuję zamoczyć łańcuch w ropie - nie ma bata, wszystko wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas1995 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 dlaczego? zawsze tak robię i nigdy nie miałem problemu z żadnym łańcuchem oczywiście po "myciu" smaruję każde ogniwo i zawsze jest dobrze nie rdzewieje, w zimę nie sztywnieje i chodzi bardzo cicho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 to masz jakis ruski ten łańcuch ziom ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbikx1 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Mam taką samą zapinkę musisz ją tak jak by złamać żeby można było wysunąć ją tam gdzie jest te oczko,rozpinałem ją wiele razy i zapinałem i żadnych problemów z nią nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dziex za pomoc dzis rano sciagłem wyczyscilem do porządku i zalozylem z powrotem Do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Kup spinkę z systemem SRAM. Może być innej firmy. Byleby się zapinała tak jak SRAM'owska. Nie ma łatwiejszej i wygodniejszej spinki. Ta co masz od Shimano to rozpiąłem z 3-5 razy i pękła. Do niczego ta spinka jest. Przegniesz ją parę razy i w końcu puści. Przy jeździe może to być niebezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.