blasterpl Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Zakupiłem używany zestaw CS600 i mam kilka pytań do bardziej obeznanych w temacie kolegów: 1.czy da się skasować/zmienić tekst na ekranie głównym(teraz jest tam imię i nazwisko poprzedniego właściciela) jeśli tak to jak? 2.czy da się sprawdzić stan baterii w czujnikach szybkości,kadencji? 3.czy da się wymienić baterie w w/w czujnikach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Nie wiem jak w Polsce ale w wielu krajach Polar domaga się wysłania ich sprzętu przy wymianie baterii do dystrybutora - w innym przypadku traci się gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 @tobo - producent zaleca wymianę w autoryzowanym serwisie, ale dopuszcza także samodzielną wymianę. Jeśli masz jakieś inne informacje na ten temat, to chętnie przyswoję Nie wyczytałem nic nt. utraty gwarancji przy samodzielnej wymianie, i pomijam fakt, że baterie są z gwarancji wyłączone. "Wymiana baterii Wymiana baterii w sensorze predkosci i rytmu pedałowanianie jest mozliwa. Skontaktuj sie ze sprzedawca w celu zakupu nowych sensorów. Instrukcje wymiany baterii w sensorze mocy W.I.N.D. znajdziesz w instrukcji obsługi sensora mocy." "Bateria w odbiorniku Zalecamy wymiane baterii w autoryzowanym centrum serwisowym Polara Unikaj otwierania pokrywy baterii, jednak jezeli zdecydujesz sie na własnoreczna wymiane baterii, zastosuj sie do instrukcji zamieszczonych w niniejszej instrukcji. Pokrywe baterii otwierac nalezy jedynie w celu wymiany baterii. Wskaznik wyczerpania baterii i napis Battery low sa wyswietlane w momencie, gdy pozostało jedynie 10-15% energii. Podswietlenie ekranu i dzwiek zostanie automatycznie wyłaczony w momencie pojawienia sie wskaznika wyczerpania baterii. Czeste podswietlanie ekranu powoduje szybsze zuzycie baterii. W zimnym otoczeniu moze sie pojawic wskaznik zuzycia baterii, który zniknie po powrocie do ciepła." źródło - http://www.polar.fi/...uide_Polski.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blasterpl Napisano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 To może częściowo sam sobie odpowiem , po wczorajszych nocnych testach moja wiedza wzrosła o: Wszelkie ustawienia najlepiej robić z Pceta (dużo łatwiej niż za pomocą przycisków na CS600) ad1.Da się zmienić wszystkie parametry i ustawienia po za przebiegiem całkowitym ( jeśli to da się tez zmienić-wyzerować to jak ) ad2.Da się za pomocą Kompa i oprogramowania ProTrainer (ale u mnie pokazuje ze wszystkie baterie są ok a faktycznie są do wyrzucenia ) ad3.Teoretycznie nie da się ale Polak potrafi wiec da się przy odrobinie zdolności manualnych.(patrz załącznik)bateria do Speed sensora to:CR1632 koszt kilka zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.