Skocz do zawartości

[Sklep]BikeAtelier

KamilGT

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za odp.

Różnie z tą drożyzną jest zależy co kupujesz, cos innego tu jest tańsze coś innego droższe.

Ja zawsze przez internet kupuje, jakos taniej i nie trzeba jeździć, tracić czasu czy stać w korchach. ale pierwszy raz w tym sklepie.

Nie wiem czy wysłali paczke zamówienie poszło w środę wieczorem i do teraz cisza, a w DPD nic o mojej przesyłce nie wiedzą dlatego pytam :)

poczekam do poniedziałku i zadzwonie do nich, albo osobiście sie przejade.

Wczoraj dostałem E-maila od nich ze dopiero wysłali przesyłke gdyż musieli pościągać rzeczy z różnych sklepów, maja kilka na śląsku by zrobić jedną przesyłke napisali też że w ramach braku kontaktu (od środy do niedzieli) czeka mnie miła niespodzianka

Kupiłem rower w tym sklepie (stacjonarnym w Tychach) i serdecznie odradzam. Panowie ze sklepu stają na rzęsach by nie uznać reklamacji a i profesjonalizmem nie grzeszą. W zakupionym rowerze brakowało 4 kulek w tylnej piaście i posiadała ona spory luz. Gdy na przeglądzie gwarancyjnym zwróciłem uwagę na dziwne zachowanie tylnego koła polecono mi przesmarować łańcuch. Gdy po kilkudziesięciu kilometrach luz na piaście się powiększył i podjechałem do sklepu usłyszałem, że tylne koło jest do wymiany gdyż nie potrafię użytkować roweru i za bardzo sie scentrowało :blink: . W innym serwisie bez problemu je wycentrowano i zrobiło już prawie 2500km.

Rzecz w tym, że to jest kilka sklepów, więc trudno ocenić zbiorczo. Ja na przykład bardzo nie lubię obsługi w Katowicach. W Sosnowcu regularnie zaglądam i jest generalnie OK.

Serwisu jak i sklepu w Tychach nie znam. Za to mogę z czystym sumieniem polecić serwis w Sosnowcu.

W stacjonarnym oddziale sklepu w Tychach obsługa jak dla mnie tragiczna. Kilka razy byłem pytać u nich o jakieś drobiazgi do roweru to nawet nie raczyli głowy spod lady wyciągnąć przy odpowiedzi.

Jak szukałem na szybko klamek hamulcowych to w odpowiedzi usłyszałem "nie zamówimy, nie opłaca nam się"

Z takim podejściem to długo nie pociągną bo ja się do tego sklepu raczej już nie wybiorę.

Jeśli sytuacja w innych oddziałach wygląda podobnie to sklep może szybko zniknąć z rynku.

Miałem styczność ze sklepem w Sosnowcu, na pytanie o części do piasty XT (model 760) usłyszałem odpowiedź: 'przecież to jakiś staroć :) teraz aktualnie jest model 785 i mogą mi sprzedać :) '. Serwis bębenka z tej samej piasty wycenili na ok 35zł (jeżeli jest wszysttko ok i wystarczy przesmarować), w tej cenie kupiłem na allegro nowy :)

Poza tym kupiłem kilka gratów, ceny różne jak to w każdym sklepie, serwis podobno dobry...

Zakupy zrobione

Obsługa przez internet jest o niebo lepsza niż ta na żywo (sklep Katowice, jeden ogląda Faceboka inny znów udaje że Cię nie widzi ) może dlatego że kontaktujemy sie z główną siedzibą. Jeśli chodzi o moja ocene jest neutralna ale polecam tylko i wyłącznie zkupy przez internet, co najwyżej do sklepu można pojechać przymierzyć pooglądać

• 1 miesiąc temu...

A ja wręcz odwrotnie polecam sklep w Tychach, z kierownikiem da się super pogadać i już nie raz mi pomógł z rowerem. Są fajne rabaty na towar. Cyrax84pl ja nigdy nie usłyszałem aby kiedykolwiek mi ktoś tam powiedział że nie sprowadzi bo się nie opłaca. Tym bardziej że zamówienia są robione regularnie raz w tygodniu do największych dystrybutorów. I jakoś zawsze wszystko było na czas i zawsze taniej. Wyjątkiem są rzeczy z Endury tu fakt często się zdarza że czegoś nie ma w paczce albo trzeba długo czekać. Fakt że czasami zdarzają się małe wpadki, ale przy takim natężeniu klientów ciężko tego nie uniknąć. Plusem jest to że sklepy Bikeatelier są sieciowe przez jeśli nie ma czegoś na miejscu to istnieje możliwość szybkiego sprowadzenia. Drugim plusem jest strona internetowa gdzie można sprawdzić co mają. Szczególnie w wypadku rowerów gdzie widać czy w danym sklepie są rowery w odpowiednim rozmiarze.

Reasumując wystawiam pozytywną opinie.

Pro trochę post wygląda jak rozmowa telemarketera;) bez obrazy po prostu dobry marketing:) ja mogę wyrazić opinie tylko o sklepie w Gliwicach, ogólnie rzecz ujmując są okej. Kupiłem parę lat temu hamulec slx u nich w cenie jak na allegro, kiedyś uratowali mnie z mostkiem który mieli z roweru który rozmontowali i dostałem go za 30 zł. Po za tym kupowałem u nich pierdółki jakieś sztyce, smary itp. Ogólnie da się u nich zrobić zakupy ale jak to zawsze warto wybrać się do paru sklepów. Z serwisu to nie robiłem u nich nic szczególnie wymagającego, odkręcenie kasety czy nasmarowanie łożysk w tylnej piaście więc ceny tych magicznych czynności oscylowały miedzy 5 a 10 zł:D ale Pan serwisant miły i da się fajnie pogadać. Wśród sklepów rowerowych w Gliwicach są u mnie na podium w raz z mkbikiem i sklepem obok pl grunwaldzkiego wszystkie sklepy ex aequo każdy ma plusy i minusy:)

• 3 tygodnie później...

Miałem styczność z tym sklepem, zamówiłem kilka części, ale po wpłaceniu kasy wyszło że nie ma tego co chcę poza tym po zamówieniu okazało się że cena będzie wyższa i miałem dopłacać, podziękowałem, kasę na szczęście oddali. Drugi raz raczej nie wrócę po zakup.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...