Badek Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Dzisiaj podczas małego maratonu po lesie nagle zaczął mi dziwnie "chrząkać" łańcuch. Zsiadłem z roweru, spojrzałem do tyłu i się przeżegnałem. Pewnie na jakiejś gałęzi, czy innym korzeniu skrzywiłem sobie koszyk od przerzutek. A więc tak: Nie chcę inwestować w specjalistyczne przyrządy, bo na to nie ma gotówki. Chcę po prostu wyprostować tenże koszyk, ale z tego co już próbowałem zrobić kombinerkami, to jest ciężko (może za delikatnie się obchodziłem). Przerzutka to Shimano Acera. Podsyłam zdjęcia (zwróćcie uwagę, że koszyk nie tylko się skrzywił, ale też i przekręcił). Ustawienie na zębatce drugiej: http://badek.org/wp-...13/03/bieg2.jpg I na siódmej: http://badek.org/wp-...13/03/bieg7.jpg Co z tym fantem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Tego nie da się odgiąć, trzeba kupić nową przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianEr Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 ustaw przerzutkę w pozycję taką jak jest na drugim zdjęciu , złap jedną ręką za wózek , a drugą za korpus. Nagnij ile trzeba , i po problemie. Na 100% przerzutka jest do wyprostowania. Druga opcja to jest taka ,że odkrecasz przerzutkę , zostawiając hak w ramie i kluczem nastawnym łapiesz za hak i delikutaśnie prostujesz sam hak. Żeby zrobić to drugim sposobem trzeba mieć trochę wprawy , wyobraźni , oraz znać pierwotną pozycję haka. Pozdrower. PS tak czy inaczej usterka jest do usunięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Jak na moje oko to hak jest cholernie krzywy, można go wymienić lub próbować prostować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Hak jest krzywy. To na pewno. Do tego to prawdopodobnie nie wózek się skrzywił, tylko korpus przerzutki.. A w takim wypadku musisz zakupić nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Próbuj- i tak juz nie masz nic do stracenia. Na marginesie, znam ten ból- też prostowałem wózek (KLIK). Pozostaje kwestia- ile to wytrzyma, po ewentualny przywróceniu "na właściwą ścieżkę"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badek Napisano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Wkręciłem hak w imadło, wyprostowałem (nie młotkiem), założyłem - wygląda, że jest okej. Jeszcze mała regulacja, bo trochę się zmieniło ułożenie łańcucha. Dzięki Wam za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.