blasterpl Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Chce zakupić amor z reg. skokiem ok. 80-140,co koledzy polecają szukać używki np. Pike czy może nowy np: Amortyzator SUNTOUR XC PRO T.A.D 60-140mm, manetka (3098071320) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .Za ok.600zl nowy czy używany ?.Regulacja pokrętłem lub manetka. Modera proszę o nie usuwanie tego posta gdyż nie znalazłem nigdzie takiego porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Nie dotykaj tego suntoura tylko szukaj pike'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Posiadam XC-PRO tylko że wcześniejszy model z roku 2004 z regulacją 60-120 też z manetki i jestem zadowolony. Co prawda w tym nowszym nie ma blokady z manetki jak u mnie, ale za to masz regulację tłumienia powrotu. Zdecydowałem się na niego ze względu na geo mojej ramy. Dzięki niemu mogę go sobie skrócić bezpośrednio przed podjazdem a podczas zjazdu go zwiększyć. Co do pracy to myślę że jest minimalnie gorsza od Recona Silver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Za 6 stówek możesz spokojnie kupić marzocchi z1 fr eta, który pod każdym względem bije suntoury na głowę. Dzięki eta możesz regulować skok w zakresie 30-130 mm, a praca powala większość nowoczesnych konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blasterpl Napisano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Za 6 stówek możesz spokojnie kupić marzocchi z1 fr eta, który pod każdym względem bije suntoury na głowę. Dzięki eta możesz regulować skok w zakresie 30-130 mm, a praca powala większość nowoczesnych konstrukcji. A jak się reguluje skok(manetka,pokrętło),i czy można ustawić dowolna wys czy tylko te skrajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 A jak się reguluje skok(manetka,pokrętło),i czy można ustawić dowolna wys czy tylko te skrajne Przekręcasz pokrętło na górze goleni o 90 stopni i uginasz widelec. Regulacja jest płynna, czyli można ustawić dowolną wysokość, lecz przy mocnym uderzeniu widelec schowa się do oporu. Niemniej na podjazdach mi się to nie zdarzyło nigdy. No i trzeba pamiętać, by nie zjeżdżać na włączonej ecie, bo grozi to uszkodzeniem tłumika (oczywiście nie po jednym zjeździe, tylko dłuższym czasie; mi zdarzyło się kilka razy zjeżdżać po konkretnych schodach na osiedlu i tłumik żyje . Tak to wygląda w 66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.