Skocz do zawartości

[Amortyzator] z regulowanym skokiem

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zakupić amor z reg. skokiem ok. 80-140,co koledzy polecają szukać używki np. Pike czy może nowy np: Amortyzator SUNTOUR XC PRO T.A.D 60-140mm, manetka (3098071320) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .Za ok.600zl nowy czy używany ?.Regulacja pokrętłem lub manetka. Modera proszę o nie usuwanie tego posta gdyż nie znalazłem nigdzie takiego porównania.

Posiadam XC-PRO tylko że wcześniejszy model z roku 2004 z regulacją 60-120 też z manetki i jestem zadowolony. Co prawda w tym nowszym nie ma blokady z manetki jak u mnie, ale za to masz regulację tłumienia powrotu. Zdecydowałem się na niego ze względu na geo mojej ramy. Dzięki niemu mogę go sobie skrócić bezpośrednio przed podjazdem a podczas zjazdu go zwiększyć. Co do pracy to myślę że jest minimalnie gorsza od Recona Silver.

Za 6 stówek możesz spokojnie kupić marzocchi z1 fr eta, który pod każdym względem bije suntoury na głowę. Dzięki eta możesz regulować skok w zakresie 30-130 mm, a praca powala większość nowoczesnych konstrukcji.

A jak się reguluje skok(manetka,pokrętło),i czy można ustawić dowolna wys czy tylko te skrajne :icon_question:

A jak się reguluje skok(manetka,pokrętło),i czy można ustawić dowolna wys czy tylko te skrajne :icon_question:

Przekręcasz pokrętło na górze goleni o 90 stopni i uginasz widelec. Regulacja jest płynna, czyli można ustawić dowolną wysokość, lecz przy mocnym uderzeniu widelec schowa się do oporu. Niemniej na podjazdach mi się to nie zdarzyło nigdy. No i trzeba pamiętać, by nie zjeżdżać na włączonej ecie, bo grozi to uszkodzeniem tłumika (oczywiście nie po jednym zjeździe, tylko dłuższym czasie; mi zdarzyło się kilka razy zjeżdżać po konkretnych schodach na osiedlu i tłumik żyje ;).

66%2520RC2%2520ETA%2520011.jpg

Tak to wygląda w 66

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...