Skocz do zawartości
  • 0

POMOCY rower dla wielkiego chlopa

Gość tomi

Pytanie

Napisano

witajcie pisze do was z prosba o pomoc chce sobie kupic rower i problem polega na tym ze nie mam pojecia jaki wybrac nie rozumiem o co chodzi w wymiarach podanych w calach nie wiem jak dobrac go do mojej osoby. Kiedys mialem jakis markowy za 2tys zl i pod naciskiem mojej masy dwa razy wygiela sie rorka od siodelka przez co przestalem jezdzic bo bylo mi zwyczajnie wstyd. W tej chwili waze 108 kg przy 188cm wzrostu i w wyniku problemow ze zdrowiem schudne jeszcze sporo wiec waga to nie problem na chwile obecna. Prosze powiedzcie na jakie rowery mam patrzec i ilu calowy byl by dla mnie odpowiedni . jesli ktos podrzuci link to bede szczesliwy i wdzieczny . nie chce wydac za wiele jako ze nie wiem ile mi poslurzy ale chcial bym aby byl w miare solidny kwota powiedzmy do 500zl. dodam ze jezdze raczej po ulicy ewentualnie czasem po polych drogach malo kiedy las ale zdarza sie . Za pomoc bede wdzieczny oczywiscie moze byc rowniesz uzywany tylko jak taki wybrac?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

rama 21 cali.http://allegro.pl/rower-meski-giant-expert-series-x2000-stx-rc-i3087188831.html

http://allegro.pl/merida-dura-carbon-retro-shimano-lx-polecam-i3079820499.html

w tej cenie raczej używany podałem 2 przykłady ale używke lepiej obejrzeć na żywo i przejachać się... nowe za 500 zł to makrokesze z chin tylko na komunie... (jak ci dzieciaka nie szkoda...) nowy żeby jeździł to od 1000. powodzenia.

Napisano

Ciężko wsadzić wielkiego faceta na rower za 5 stówek:/

Merida od Werbola całkiem fajna. Możesz się potargować, potem dołożyć stówkę i powinno śmigać. . Zależy czy granica 500 zł jest sztywna.

Jeśli tak i musi to być rower nowy to możesz popatrzeć na Kands 500 Na polne drogi i ewentualnie dróżki leśne bez kamieni i korzeni raczej się nada.

Kwota jaką chcesz przeznaczyć jest na granicy roweru marketowego niestety ale ten Kands chyba stoi już po jasnej stronie rowerowej mocy.

Generalnie kolega wyżej ma rację i poszukałbym jakiejś używki na sztywnym widelcu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...