Skocz do zawartości

[czyszczenie roweru] Myjnia rowerowa po wyścigu :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zorientować się czy byłoby zapotrzebowanie na mycie roweru po wyścigu, za linią mety. Za pomocą systemu parowego, o wiele łagodniejszego niż karcherowy.

Jeżeli tak, ile realnie byście byli w stanie zapłacić za taką usługę?

Dzięki z góry za opinię.

• Mod Team

Parowe mycie roweru??? Kumpel poprzez trzymanie roweru w łazience(żeby było śmieszniej łazienkę ma większą niż swój pokój) załatwił łożyska w piastach i zawieszeniu - tydzień temu oddałem mu drugi komplet łożysk. Para, moim zdaniem, będzie gorsza od myjki ciśnieniowej. Wg wszelkich zasad para lepiej penetruje wszelkie zakamarki więc czym dla niej jest łożysko 2RS czy nawet 4RS?

Ja swój rower czyszczę w ten sposób od zawsze, poprzez moją codzienną styczność z tego typu usługami. I nigdy nic się nei wydarzyło. Trudno zrozumieć kolegę który miał rower w łazience ;), to tak samo jakbyś wystawił rower na deszcz, długotrwałe oddziaływanie czynników zew..

Usługa nie miałaby być opłacalna tylko w trakcie rajdów (ma inne źródła finansowania), traktowane jest to jako dodatek, w związku z moimi zainteresowaniami.

Nie zapłacilibyście nic? Polak chcę wszystko za darmo :).

Podkreślam że mycie parowe wyczyści bdb łańcuch, kasetę bez działania chemii, na błysk. Bez demontażu. Szyba usługa, która oszczędzi wiele czasu, chyba że ktoś ma go zbyt wiele :)

Nic...

Jak już to wypadałoby, żeby to organizator za to płacił z naszego wpisowego :P

Czyli ma zawyżyć wpisowe:D

A ja znam środek do czyszczenia łańcucha,kasety,korby w aerozolu który świetnie penetruje zakamarki podanych elementów układu napędowego i również czyści je na błysk bez wnikania w łożyska i niszczenia ich,nie jestem taki że chcę wszystko za darmo na wszystko uczciwie pracuję i dostaję to co mi się należy,skoro płacę za starty w zawodach to organizator powinien zadbać o myjkę dla rowerów jeżeli teren wyścigu gwarantuje zabrudzenie

• Mod Team

Luminox&Venom- o środkach do czyszczenia napędu to sporo jest tematów!

Do autora tematu - mycie napędu to fakt - sam korzystam czasem w pracy z takiej myjki i jest git. Wątpię natomiast by dobrym pomysłem było mycie gorącą parą zawiasów, ubłoconego dampera, piast, okolic suportu czy sterów. O ile zwykłą myjką ciśnieniową to można machnąc pobieżnie i z większej odległości to parowe mycie roweru (całego roweru) nie byłoby dobrym pomysłem. Cały czas podkreślam że jest to tylko moje zdanie!

....kolego, a bylbys tak uprzejmy i napisal mi jakiego to srodka uzywaz??? (mam na mysli to co piszesz o lancuchu i kasecie) i jesli mozna prosic o nazwe ewent miejsce gdzie skad to sciagasz???

W Decathlonie (w dziale rowerowym) można kupić aerozol do czyszczenia napędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...