lgkula Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam jestem na etapie kupowania butów. Praktycznie zdecydowałem już się na zakup SH-MT43, głównie z powodów estetycznych i praktycznych. Coraz więcej osób namawia mnie jednak na SH-M087 lub starsze 077. Jeżdżę pół na pół po płaskim terenie i górach, w tym roku chce też wystartować w kilku maratonach MTB. Ważę 71kg Do tej pory nie znalazłem, żadnej rzeczowej zalety SH-M087 nad SH-MT43. Moje podstawowe pytanie jest jednak takie, czy w SH-M087 będę miał większą siłę nacisku na pedał niż w SH-MT43? Z Katalogu wynika, że różnica w sztywności tych butów wynosi jedną jednostkę, a więc pewnie jest nieodczuwalna, a jak jest w praktyce? Ma ktoś doświadczenie z porównaniem takich butów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 mam 41ki czyli poprzedniki, są ciężkie(ok 1kg) ale bez problemu się w nich chodzi po twardym - buty typowo turystyczne. Podeszwa lekko się ugina. 87 to zupełnie inna klasa 2rzepy plus klamra (41 i 43 sznurowadła+rzep) - buty typowo sportowe. Jak chcesz się ścigać bierz 87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 ...albo 088 :-) Właśnie do mnie przyszły i robią bardzo dobre wrażenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruney Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Mam obie te pary mt43 i m087. Mt43 są fajne i mieciutkie. Używam ich jak jeżdżę z dzieckiem na rowerze. Dużym minusem, jak dla mnie są sznurowadła i rzep, ponieważ nie da się dobrze usztywnić stopy. Maja za to ogromny plus - można w nich chodzić jak w zwykłych butach. Polecam do rodzinnych wypadów rowerowych. W M087 się dużo lepiej jeździ. Zauważalne lepiej. Nie pochodzisz w nich, ale nie do tego są przeznaczone. Wysłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Ultra Versatile Off-road Sport Shoe Equally At Home Racing Cross-country Or On A Casual Sunday Ride bez przesady z tym ściganckim zacięciem m087/88,to takie minimum twardości do mocnej jazdy,daleko im do butów na zawody,a po krótkim użytkowaniu miękną jak papcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruney Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 www.mudserwis.com/buty-spd-mtb-exustar-esm321-rozm43-p-3752.html Kup exustary i napisz później recenzję na forum :-). Podobno firma jest ok, tylko u nas mało znana. Wysłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 bez przesady z tym ściganckim zacięciem m087/88,to takie minimum twardości do mocnej jazdy,daleko im do butów na zawody,a po krótkim użytkowaniu miękną jak papcie. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że za 200-parę zł nie kupimy profesjonalnych butów do Pucharu Świata ale jak na pierwsze SPD to powinny dać radę. Na tym etapie człowiek jeszcze zazwyczaj nie wie czego chce w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Prawda,Nastar. Performance- entry level Cena/jakość - mistrzostwo Ogólnie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.