slasal Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Witam Rowerową Brać Miał ktoś styczność z takimi oponami model Black Jack Kevlar Guard rozmiar: 26x2,00 lub 1,90. szukam coś na asfalt 40% - teren 60% (leśne szutry, pola, lekkie pogórza) jeżdzę od stycznia do grudnia, cały rok. Proszę o opinię lub zamienniki schwalbe lub może innych opon
slasal Napisano 14 Marca 2013 Autor Napisano 14 Marca 2013 Witam Rowerową Brać Miał ktoś styczność z takimi oponami model Black Jack Kevlar Guard rozmiar: 26x2,00 lub 1,90. szukam coś na asfalt 40% - teren 60% (leśne szutry, pola, lekkie pogórza) jeżdzę od stycznia do grudnia, cały rok. Proszę o opinię lub zamienniki schwalbe lub może innych opon Widzę że nikt nie miał doczynienia z szchwalbetkami
GhOsTwrc Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Moj koles na nich jezdzi i sobie chwali wlasnie kupil 2 komplet .Ja ogolnie uwazam ze smart sam lepszy
wojszat95 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Witam witam...ooo coś dla mnie ;P Posiadam komplet tych oponek, 26x1,9 Kupiłem bo były w promocji ! Opony super - wkładka antyprzebiciowa naprawdę działa ;-) Nie ścierają się tak szybko(jeżdżę głównie po asfalcie, myślę że asfalt u mnie to 75-80%). Niskie opory toczenia...Wydają się dość wąskie jak na 1,9.W terenie tak w miarę dają radę, chociaż w tej sprawie ekspertem nie jestem ponieważ mało jeżdżę po lesie.Nabite do ok.3BAR to jest optymalne ciśnienie myślę dla tych oponek na asfalt.W terenie trochę upuścisz i będzie git, niemniej jednak hmm...Ile za sztukę chcesz dać? Bo jeśli powyżej 50zł to jeśli chodzi o teren, znajdziesz lepsze opony, a z tego co widzę u Ciebie przewaga terenu więc w teren to nie wiem czy czegoś lepszego nie znajdziesz, chociaż rozmiar 2,0 myślę że dałby w terenie radę.Ja kupowałem swój za niecałe 40zł/szt. więc za tą cenę to nawet nie miałem co rozmyślać Wybór był prosty.
slasal Napisano 14 Marca 2013 Autor Napisano 14 Marca 2013 Witam witam...ooo coś dla mnie ;P Posiadam komplet tych oponek, 26x1,9 Kupiłem bo były w promocji ! Opony super - wkładka antyprzebiciowa naprawdę działa ;-) Nie ścierają się tak szybko(jeżdżę głównie po asfalcie, myślę że asfalt u mnie to 75-80%). Niskie opory toczenia...Wydają się dość wąskie jak na 1,9.W terenie tak w miarę dają radę, chociaż w tej sprawie ekspertem nie jestem ponieważ mało jeżdżę po lesie.Nabite do ok.3BAR to jest optymalne ciśnienie myślę dla tych oponek na asfalt.W terenie trochę upuścisz i będzie git, niemniej jednak hmm...Ile za sztukę chcesz dać? Bo jeśli powyżej 50zł to jeśli chodzi o teren, znajdziesz lepsze opony, a z tego co widzę u Ciebie przewaga terenu więc w teren to nie wiem czy czegoś lepszego nie znajdziesz, chociaż rozmiar 2,0 myślę że dałby w terenie radę.Ja kupowałem swój za niecałe 40zł/szt. więc za tą cenę to nawet nie miałem co rozmyślać Wybór był prosty. W zasadzie przy mojej wadze 90kg+ nie będzie potrzeby upuszczania tlenu z opony bo sama siądzie, istnieje obawa że będzie wąsko jak na 1,9,i na zakrętach może uciekać, tak mi się wydaje, co do ceny może być ponad 50 - 65zł za sztukę, szukam dalej
wojszat95 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 To jednak uważam, że powineneś poszukać czegoś innego:) Tak ogółem nie cytuj w całości poprzedniego postu ponieważ zaraz admin/mod Ci zarzuci punkt albo nawet kilka za punkt drugi regulaminu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.