Skocz do zawartości

[szosa] Wybór używki do ~7000

Rychlapl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jestem na etapie zmiany roweru szosowego. Rozmiar już ustaliłem, przy 182 cm i 86 długość nogi rozmiar 56 jest optymalny.

Znalazłem taki rower:

http://allegro.pl/scott-cr1-pro-2012r-7-4kg-41-jak-nowy-i3070279078.html

Szukałem trochę w sieci na temat ramy, znalazłem, że to coś a'la Specialized Roubiax, miał ktoś z was okazję jeździć na rowerze z taką ramą?

Myślałem nad składaniem, ale ciężko się zmieścić w takiej kwocie z fajnym rowerem...

Teraz jeździłem na Specu Allez Elite na 105, główny powód przesiadki to karbonowa rama, a osprzęt rzędu Ultegra powinien być wystarczający.

Nie sądziłem, że są takie różnice, ale jak w zeszłym roku byłem na testach KTM-a (Stradla na Dura Ace i Ksyrium SL) to zszokowałem się jaka jest przepaść między szosówkami...

Ewentualne uwagi na co zwracać uwagę, propozycje?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

O samym rowerze się nie wypowiem, ale na sprzedającego cervelo2 radze uważać, bo za przesyłkę każe sobie zapłacić znacznie więcej niż rzeczywiście ona kosztuje a sam towar był wsadzony do zwykłego rowerowego kartonu, owinięty z lekka strechem i gdzieniegdzie wrzucone trochę styropianu. Towar dotarł ale kilka rys na nim się pojawiło.

Tłumaczenie różnicy między tym co kazał zapłacić za wysyłkę a realną jej cena wynika z tego, że rower sam do kartonu nie wskoczył a stanie w kolejce na poczcie kosztuje i nikt tego nie robi z dla przyjemności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...