amidar Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Cześć.... Chcę wymienić stary amortyzator Dart3 na coś lepszego...., Myslałem o Rock Shock Recon, Reba, SID (ten ostatni raczej odpada), Rock Shock głównie z tego powodu że mają go znajomi i nie narzekają, niemniej zawsze działa to tak... że każdy chwali to co ma... Ważne parametry to przede wszystkim trwałość/wytrzymałość, gwarancja (czasami producenci lubią robić problemy), dostępność serwisu itp... Jeżdże w zasadzie po wszystkim..., szosy, lekki teren, ciężki teren, od płaskich przestrzeni do gór... i szlaków. Będzie dość mocno ekspoatowany (zeszły rok zakończyłem na nieco ponad 15kkm, z tego ok 30-40% to teren wszelkiej maści), na dokładkę nie będzie miał lekko ważę ok 98kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Najlepiej Rebę tylko zastanów się czy chcesz z 2012 r. Dual Air czy z 2013 r. Solo Air. Zeszłoroczne są w airbike-u za 1279 zł - podobno fabrycznie zapakowane i z gwarancją fabryczną. Pomyśl jeszcze o Manitou R7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enussss Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 http://allegro.pl/magura-durin-race-100-dlo2-2012-amortyzator-bc-pl-i3028306941.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Potwierdzam: oryginalne pudełko, gwarancja dystrybutora, instrukcja po polsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Odświerzę temat stoję przed podobnym wyborem, rozważam amortyzatory w cenie 1200-2000zł(ale im taniej tym lepiej), moje typy to jak na razie: Amortyzator Fox F100 RLC - oś. 9 mm - NOWY (3079893004) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - w poprzednim sezonie jeździłem na FOX'ie F80 RLC, niestety był za krótki do mojej ramy i rower na płaskim nieco myszkował, sprzedałem ale o FOX'ie dalej myślę, tylko czy jest sens tyle płacić, czy inne amortyzatory nie dadzą mi tego samego za mniejsze pieniądze? (nie jestem profesjonalistą, max kilka maratonów w sezonie, 25-40km dziennie po lesie) pozostałe typy to: Wspomniany wyżej Durin: Magura Durin Race 100 DLO2 2012 amortyzator BC.pl (3028306941) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. DT XRM: DT SWISS XRM 100 TWIN SHOT CARBON WYPRZEDAŻ!!! (3098452150) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. SID RL: ROCK SHOX SID RL / POP LOCK / 100 MM / NOWY (3090382414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ewentualnie: Manitou R7 Reba (bo po co przepłacać jeśli różnicy nie poczuję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Tak z ciekawości, mógłby się ktoś wypowiedzieć jak duża jest różnica w odczuciach z jazdy pomiędzy Recon'em Silver a SID'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Sam fakt że sid ma dual air sprawia ze różnica jest spora, do tego recon zamula, na pewno ten bez MC. Dual air to genialne i zarazem szatańskie rozwiązanie sprawiające iż możemy ustawiać ch-ke pracy dowolnie jak sie nam podoba wbrew kanonom i normom ale także trzeba na to poświecić duuuzo czasu i wylać sporo oleju kto ma dual aira ten wie ze pompowanie negatywnej bez uronienia kropli oleju jest niemożliwe chyba ze go tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Moze odezwe sie niepolitycznie ale mam recona, xcra, darta Jezdzilem na rebie i sidzie Teraz do 29 kupilem RST FIRST ...i jest to najlepszy amor na jakim jezdzilem. Kupowalem ze strachem bo to RST i takie tam. Jest naprawde super. POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dla wielu najlepszy widelec to najprostszy widelec do których reba i sid sie nie zaliczają. Wiele też zależy od tego co widelec ma w środku ale nie chodzi o bebechy tylko smarowanie, bo sie spotkałem na własnym przypadku revelationa, mimo ze pracował bardzo dobrze rozebrałem go i okazało sie ze ma braki w smarowaniu, po uzupełnieniu płynów działa lepiej. Widelec był prawie nowy i po serwisie. Z tego co wiem to nie odosobniony przypadek zbyt niskiej ilości oleju smarującego. Sama praca to tez nie wszystko, Widelce RSa z wyższej półki potrafią przejechać 10 000km i nie złapać luzów jak są regularnie serwisowane czego np nie można powiedzieć o suntorach, no przynajmniej tych nieco starszych rocznikach. RST z tego co wiem też szybko luzy łapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.