elLobo Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 czy ktoś ma taką kurtkę http://www.mikesport.pl/mimo-blunt-lekka-wiatrowka-rowerowa-pl.html i może się podzielić opiniami, zależy mi na czymś co będę zakładał tylko na koszulkę na wiosnę w temperaturach 5 - 15 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Kurtka jest wiatroszczelna i to jej podstawowa funkcja. Nie zapewnia właściwości termoizolacyjnych. Jeśli wystarcza ci taka ochrona przed wiatrem z jedną warstwą oddychającą pod spodem to będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Mam taką kurtkę. Tak jak napisał tobo: zapewnia w miarę dobrą ochronę przed wiatrem, lecz przy temperaturze 5°C sama nieocieplona koszulka + ta kurtka to będzie za mało, przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elLobo Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 a jaszcze mógłbyś mi napisać jak z jakością wykonania, czy wytrzyma ze 2 sezony przy umiarkowanym użytkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Mam ją od roku, używam jej do jazdy na rowerze a zimą do biegania. Jest cała, jedynie przy ściągaczach na rękawach materiał zaczyna się mechacić od rękawiczek, poza tym nie mam do niej zastrzeżeń. Czy wytrzyma dwa sezony? W moim wypadku chyba tak. Jeśli jesteś zainteresowany, to wieczorem mogę podesłać zdjęcia tych mechacących się rękawów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Na mojej po jeździe czy bieganiu po zdjęciu są krople wody od środka, więc zatrzymuje całą wilgoć w środku, a powinna raczej transportować na zewnątrz, ale to może wiatrówka nie za tą ceną. Poza tym nie mam zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Hej, ja od roku posiadam Jako w miarę mała i tania kurtka wiatroszczelna sprawdza się super, na zjazdach w górach jest nieoceniona. Natomiast według mnie jaka cena taka jakość wykonania - pod suwakiem powyłaziło trochę nitek a ściągacze trzymają raczej średnio (ale wystarczy zrobić na nich supełek i jest ok). Przy temperaturze +5 nie ma szansy - taka kurtka w ogóle nie ogrzewa. @UP: Kurtka w pełni wiatroszczelna nie będzie dobrze wentylowana nigdy, aczkolwiek ja nie zauważyłem kropli potu u siebie. Jeżeli chcesz coś w miarę wiatroszczelnego i wentylowanego to kup softshella (bez membrany oczywiście ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elLobo Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Mam ją od roku, używam jej do jazdy na rowerze a zimą do biegania. Jest cała, jedynie przy ściągaczach na rękawach materiał zaczyna się mechacić od rękawiczek, poza tym nie mam do niej zastrzeżeń. Czy wytrzyma dwa sezony? W moim wypadku chyba tak. Jeśli jesteś zainteresowany, to wieczorem mogę podesłać zdjęcia tych mechacących się rękawów. dzięki za informację, jak będzie Ci się chciało robić zdjęcia to spoko Jeżeli naciągnę swój portfel to myślałem też nad czymś takim http://allegro.pl/rogelli-padua-bluza-dluga-ocieplana-membrana-roz-m-i3027734634.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Heh, akurat Paduę też posiadam - bardzo fajna kurtka, jeździłem w niej i koszulce kolarskiej w temperaturach nieco poniżej 0 i sprawuje się bardzo dobrze, gdyby dołożyć pod spód jakąś cienką bluzę z rękawem długim to spokojnie do -10 można jeździć, ale powyżej 5 stopni jeżdżąc z powiedzmy sporą intensywnością ugotujesz się, do 'luźnej' jazdy myślę, że powinna się sprawdzić do ok 10 stopni (oczywiście zależy od organizmu etc. ). Jeżeli chodzi o jej wykonanie to za tę cenę jest wg mnie bardzo dobre - nic sięnie pruje, nitki nie wyłażą, jedynie odblaski nieco się ścierają. Ta bluza jest od wewnątrz lekko ocieplana meszkiem, na wymieniony zakres temperatur może być nieco za ciepła, szukaj czegoś cieńszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Obiecane zdjęcie (niestety, tylko telefonem komórkowym): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elLobo Napisano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 dzięki MasterYoda za zdjęcie, chyba się zdecyduję na tą kurtkę teraz, bo mam jeszcze ogrom rzeczy do kupienia, a budżet nie jest gumowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikbugs Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 @safian a mógłbyś coś więcej napisać o jej "oddychalności" ? Czy jak wracasz z przejażdżki to czujesz, że plecy i klatka są suche i czujesz, że kurtka ta coś wentylowała ? Bardzo poważnie myślę o jej zakupie, zależy mi głównie właśnie na wiatroszczelńości i oddychalności i żeby nie była gruba, chciałem ją właśnie na wczesną wiosnę i jesień. Myślałem żeby pod nią ubrać np w cieplejsze dni koszulkę funkcyjną + koszulkę kolarską a w zimniejsze dorzucić do tego bluzę rowerową,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 O Paduę pytasz? Coś wentyluje, ale nie oszukujmy się, kurtka za 120 zł nie będzie ideałem. U mnie zawsze jest cała wilgotna w środku po treningu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikbugs Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 @safian sory nie wspomniałem w poście wyżej, o którą kurtkę mi chodzi, miałem na myśli MIMO BLUNT, ją planuję zakupić, w niej interesuje mnie kwestia oddychalności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ah, to generalnie jest z tym dobrze, panele pod pachami całkiem skutecznie radzą sobie z wentylacja, plecy mam mokre, bo jezdżę z plecakiem, ale na pozostałej części nie zwróciłem nigdy uwagi na to, żeby było mokro, czyli nie jest to problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikbugs Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 @safian dzięki za odpowiedź, upewniłeś mnie tym postem w wyborze kurtki na rower Myślałem nad tą mimo blunt albo nad, którąś z Lidla, ale myśle, że ta mimo będzie zdecydowanie lepiej mnie chronić przed wiatrem, i że będzie lepiej wentylować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.